Jakirović presretan: Dinamo predstavio novo pojačanje, nedavno je igrao protiv Manchester Cityja

Pojačanje u odbrani

Jakirović presretan: Dinamo predstavio novo pojačanje, nedavno je igrao protiv Manchester Cityja

Edmir Škorić

24-godišnji japanski bek Takuya Ogiwara potpisao je za Dinamo i hrvatski klub ga je danas zvanično predstavio.

Ogiwara dolazi na posudbu na godinu dana, a Dinamo će za to platiti 200.000 eura, s tim da ima mogućnost otkupa igračevog ugovora za pola miliona eura.

Ogiwara je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu za Urawu u svim takmičenjima i upisao jedan gol i tri asistencije. S Urawom je postao azijski prvak te je nastupio na nedavno odigranom Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje je njegov klub ispao u polufinalu od Manchester Cityja.

Njemu je dolazak u Dinamo savjetovao njegov sunarodnjak Takuro Kaneko, koji je briljirao tokom ove sezone u dresu Modrih.

Još jedan Japanac u Dinamu

Tako je riješeno pitanje lijevog beka, što je Dinamu već dugo vremena jedna od najproblematičnijih pozicija. Sada Modri žele da riješe pitanje desnog beka.

Oglasi

Poznato je da pokušavaju dovesti bh. reprezentativca Jusufa Gazibegovića iz Sturma, ali imaju još samo tri dana do kraja prijelaznog roka. U kontaktu su sa Austrijancima, ali i dalje nema konačnog dogovora.

Za sada je Arber Hoxha najveće pojačanje ove zime za Dinamo, s tim da se i dalje radi na dovođenju Josipa Brekala iz Fiorentine.

Dinamo je na pripremama u Rovinju, a u prvoj utakmici je razbio u srijedu slovenskog drugoligaša, ekipu Aluminija, sa visokih 7:0. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvenstvo u Hrvatskoj nastavlja se 23. januara zaostalim mečevima, kada će Dinamo gostovati Lokomotivi, a 20. kolo odigrat će nekoliko dana kasnije u Puli protiv Istre.

Istina, zvuči puno ovih trenutnih +7 u korist vodećeg Hajduka, ali važno je da se naglasi da Dinamo ima čak dvije utakmice manje, tako da je realno očekivati da bude u borbi za titulu do samog kraja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi