Sjajni štoper Liverpoola

Van Dijk izabrao napadača kojeg se najviše plaši i sve iznenadio: "Pomislim imam ga, a on zabije..."

Admin Čaušević

Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk odabrao je niz napadača koji su mu zagorčali život. Prednjači napadač koji igra u Seriji A i mnogi su ostali iznenađeni što je sjajni Nizozemac izabrao upravo njega za najtežeg rivala. 

Odabrati jednog i objasniti zašto. To je bio zadatak Virgilu Van Dijku koji je 2019. godine uspio izdržati cijelu sezonu, a da ga niti jedan rival nije predriblao.

Stameni Nizozemac se opravdano smatra jednim od najboljih defanzivaca svijeta i praktično ne postoji napadač koji se naigrao protiv njega.

U nedavnom razgovoru za France Football pouzdani štoper je izabrao napadača koji mu je stvarao najviše problema i može se reći iznenadio.

Radi se o bivšem članu Arsenala i Chelseaja, a trenutno igra u Serije A. Naravno, riječ je o Olivieru Giroudu, napadaču Milana.

"Najteži napadač s kojim sam se suočio? Mislim da je to bio Olivier Giroud. Svaki put se čini da ga dobro markirate, ali...", kazao je Van Dijk te nastavio:

"On uvijek uspijeva zabiti, na ovaj ili onaj način. Glavom, nogom, koljenom. Često je zabijao protiv mene."

"Zatim ne zaboravljam Sergia Aguera, koji je bio vrlo jak, ali ni Erlinga Haalanda i Gabriela Jesusa. Svi vam oni jako otežavaju igru."

Giroud je sigurno jedan od najpotcijenjenih napadača na svijetu, iako je obično u drugom planu, ali gdje je god igrao uvijek bi znao zabijati važne golove.

Bio je prvi napadač reprezentacije Francuske kada je osvojeno Svjetsko prvenstvo 2018. godine, dok je igrao i važnu rolu u osvajanju Scudetta Rossonera prije dvije godine.

Na Van Dijkovu sreću ovaj 37-godišnjak više ne igra u Premiershipu i teško da će se ponovo sresti na klupskom nivou.

Ipak, naredni put će jedan protiv drugog igrati na Evropskom prvenstvu pošto su Francuska i Nizozemska u istoj grupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.