Kakva noć u Istanbulu: Hat-trick Džeke, Bonucci, a sada i Romanova obavijest o Radetu Kruniću
Rade Krunić je ljetos bio velika želja Fenera, a Turci su sada ipak slomili Rossonere i dobit će bh. veznjaka

Još jedan bh. fudbaler u Superligi

Kakva noć u Istanbulu: Hat-trick Džeke, Bonucci, a sada i Romanova obavijest o Radetu Kruniću

Edmir Škorić

Sve je danas i večeras onako kako žele navijači Fenerbahčea. Sa svih strana stižu samo dobre vijesti.

Podsjetit ćemo da je u toku dana u Istanbul privatnim letom stigao Leonardo Bonucci. Iskusni italijanski stoper potpisuje ugovor s Fenerom, a bio je i na stadionu da prati svoj novi tim protiv Konyaspora.

I imao je šta bivši igrač Juventusa, Milana i Union Berlina i da vidi. Fenerbahče je slavio sa 7:1, a Edin Džeko zabio je hat-trick za ostanak Fenera na vrhu.

Nedugo nakon utakmice, stigla je obavijest od Fabrizija Romana, novinara i specijaliste za transfere, koji je kazao da se Rade Krunić nalazi pred vratima turskog velikana.

Oglasi

On se poziva na italijanskog novinara Mattea Moretta, koji je rekao da u ovim satima traju pregovori Fenera i Milana. Turci su ponudili 4,5 miliona eura plus bonuse i nalaze se veoma blizu konačnog dogovora.

Vjeruje se da neće biti prepreka i da će na kraju biti sklopljen dogovor, da će Fočak pojačati balkansku koloniju na Bosforu.

Time će vezni red Fenerbahčea biti mnogo jači, a odbrana s Bonuccijem je naravno takođe daleko čvršća.

Uz to, pojavila se i vijest da je agent napadača Manchester Uniteda Anthonyja Martiala takođe u Istanbulu i da se vode pregovori, ali nije objavljeno ime kluba.

Oglasi

Vjeruje se da je Fener u potrazi za još jednim napadačem i nije isključeno da Francuz dođe na posudbu, s tim da se i navijači Galate s druge strane nadaju da će nekadašnji napadač Monaca potpisati za njihov klub.

Turska liga postala je izuzetno zanimljiva, a sa dolaskom nekoliko zvijezda ove zime, bit će još više uzbuđenja u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener je trenutni na +3 u odnosu na Galatasaray, koji sutar svoj meč 19. kola igra u gostima kod Sivasspora.

Turski velikani vode bitku za prvo mjesto, a vode je i Edin Džeko i Mauro Icardi. Bh. napadač je trenutno na 16 golova, dok Mauro ima 12, no i priliku da sutra postigne poneki gol i približi se Bosancu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi