Pioliju se klima stolica, AC Milan eliminisan iz Kupa
Foto - EPA

Poraz Rossonera od Atalante

Pioliju se klima stolica, AC Milan eliminisan iz Kupa

O. Lekić

Atalanta je na San Siru savladala AC Milan s 2:1 i plasirala se u polufinale italijanskog Kupa.

Rossoneri se ove sezone neće boriti za trofej italijanskog Kupa. Na San Siru je tim Stefana Piolija ugostio Atalantu i izgubio je meč s 2:1.

Domaći su se prvi radovali u ovom meču. Igrala se 45. minuta meča kada je mrežu tima iz Bergama zatresao Raphael Leao za prednost od 1:0.

Nije dugo trajala radost domaćih. U drugoj minuti nadoknade prvog dijela Koopmeiners je pogodio za 1:1.

Gosti do preokreta dolaze u 59. minuti. Dosuđen je penal za Atalantu, a Koopmeiners je pogodio za 2:1.

Pokušavao je AC Milan svim silama doći barem do produžetaka. Stvarali su Rossoneri šanse, sve je bilo uzalud i na kraju Atalanta slavi pobjedu.

Oglasi

Tražili su domaći penal u posljednjim sekundama meča. Međutim, VAR soba je odlučila kako je sve čisto kod igranja rukom i sudija Di Bielo je označio kraj.

Tim iz Bergama će u polufinalu igrati s ekipom Fiorentine, a Lazio čeka boljeg iz meča Juventus - Frosinone.

Nakon ovog poraza stolica Stefana Piolija se ozbiljno ljulja. Njegov tim igra veoma slabo, daleko su od Intera i Juventusa u prvenstvu, a sada su ostali i bez borbe za trofej u Kupu.

Kup Italia, četvrtfinale:

AC Milan - Atalanta 1:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi