Rade Krunić razlog je slavlja u Foči: Desetine hiljada eura liježu na račun zbog njegovog transfera
Sutjeska iz Foče dobit će finu svotu zbog transfera Radeta Krunića.

U Sutjesci zadovoljno trljaju ruke

Rade Krunić razlog je slavlja u Foči: Desetine hiljada eura liježu na račun zbog njegovog transfera

E. Ganibegović

Rade Krunić napravio je novi transfer. Pridružio se koloniji bh. fudbalera u Turskoj i igrat će zajedno s Edinom Džekom u Fenerbahčeu. 

Dugo se čekalo, ali konačno je dobilo zvaničnu potvrdu. Rade Krunić je novi fudbaler Fenerbahčea, s kojim se povezivao i ljetos.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u Fener je stigao iz redova AC Milana s kojim je između ostalog osvojio i titulu prvaka Italije, te igrao polufinale Lige prvaka.

Cijena transfera je između 4,5 i 5 miliona eura. Barem ako je vjerovati onome što prenose mediji u Turskoj.

Sutjeska iz Foče će dobro zaraditi

Prema FIFA-inom fondu solidarnosti, koji nalaže da dio kolača dobiju i klubovi u kojima se igrač razvijao od 12. do 23. godine, dobro će zaraditi i Sutjeska iz Foče.

Oglasi

Ovaj bh. klub tako bi trebao inkasirati oko 135 hiljada eura zbog Krunićevog novog transfera, što je veliki iznos za ovaj klub koji nastupa u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta.

Osim Sutjeske, svoj dio dobiti će i Donji Srem i Empoli. No, ova dva tima dobiti će dosta manje - po otprilike 45 hiljada eura.

Podsjetimo, osim Fenerbahčea za njegove usluge zainteresovani su bili Roma i Lyon. No, za njega je vjerovatno i mnogo bolje da igra u Feneru koji pretenduje na čak četiri trofeja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Krunić je iz Sutjeske 2014. godine otišao u Veronu, da bi onda igrao na posudbi u Donjem Sremu. Zatim je igrao za Borac iz čačka, prije odlaska u Empoli 2015. godine. Prvi plaćeni transfer desio se 2019. godine kada ga je za 8,6 miliona eura kupio Milan.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 32 puta i postigao četiri pogotka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti