FOTO: FK Sloboda

Kao što smo ranije najavili

Sloboda predstavila drugo januarsko pojačanje · Zvanično

Esmer Oštraković

Ekipa Slobode prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine okončala je na prvom mjestu.

Upravo to bio je cilj Tuzlaka pred početak sezone, ali svima u klubu je jasno da će drugi dio sezone biti dosta teži.

Tuzlake čeka osam utakmica u gostima u drugoj polusezoni, a tu je i utakmica protiv Sarajeva u Kupu Bosne i Hercegovine.

Većinom Sloboda gostuje kod "davljenika", a već na otvaranju sezone čekaju ih dva vezana gostovanja i to kod Rudar i Jedinstva.

Kako bi bili što "tvrđi" pozadi uprava kluba odlučila je dovesti iskusnog Aleksandra Ignjatovića, baš kako je SportSport i najavio sredinom novembra.

Ignjatović je danas predstavljen kao novi igrač tima iz Tuzle.

"Iskusni fudbaler Aleksandar Ignjatović u nastakvu sezone 2023./2024. nosit će dres FK Sloboda Tuzla.

Ignjatović koji iza sebe ima uspješan period na Tušnju danas je potpisao ugovor s FK Sloboda Tuzla i već se priključio treninzima prvog tima.

Aleksandar nije samo igrač, već i dio naše fudbalske porodice. Njegov povratak donosi nam ne samo fudbalski talenat, već i iskustvo koje će dodatno ojačati naš tim.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vratio sam se ne samo kao igrač, već kao dio porodice koju svi zajedno gradimo iz dana u dan. Bio sam svjedok nezaboravnih trenutaka u Slobodinom dresu, i jedva čekam da zajedno s vama stvaramo nove uspomene. Nadam se da ću svojim zalaganjem i igrama doprinijeti uspjesima Slobode. Sa strašću i predanošću, spreman sam dati sve od sebe za našu Slobodu", izjavio je Aleksandar Ignjatović koji je poslao i poruku navijačima.

Ignjatović je u periodu od 2017. do 2019. godine nosio dres Slobode, a proteklu polusezonu proveo je u Rudaru iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.