Sloboda startala, Nalić jasan: Daleko smo od željenog cilja!
Nalić je optimističan, ali i oprezan

Kovčić novo ime, ali stiže još pojačanja

Sloboda startala, Nalić jasan: Daleko smo od željenog cilja!

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Sa pripremama su danas startali i nogometaši Slobode iz Tuzle.

Tuzlaci su jesenji prvaci Prve lige FBiH i imaju jasan cilj, a on se zove povratak u Premijer ligu. Medijima se danas obratio šef struke Zlatan Nalić, ali i nogometaši Haris Hasanbegović i Haris Hasanović.

"Federalna liga je specifična, ima dužu pauzu, ali mi smo trenirali u decembru. Današnji trening je zvanični trening na Tušnju, iako smo mi već u pogonu. Što se tiče tima, još uvijek je tim isti iz prvog dijela sezone.

Očekujemo dvije - tri promjene u timu, ali ne možemo još o tome. Danas ulazimo na Tušnju sa 27 igrača, a od tih 27 je par na probi i oni nisu naši igrači. Uskoro stižu i pojačanja", rekao je Nalić, te se dotakao same sezone.

"Po pitanju Slobode, mi smo sasvim zadovoljni. Sve utakmice kući smo dobili, oborili smo i neke rekorde, ali ja sam jasan. Ruke u vazduh se ne dižu na poluvremenu, a ovo je nama poluvrijeme. Mi smo daleko od željenog cilja".

Oglasi

U Kupu BiH uskoro na Tušanj stiže FK Sarajevo.

"Atraktivan rival, čitav život Sloboda igra sa njima. Pravi protivnici su to Slobode, te želimo te povratnike u budućnosti. Vrijednost utakmice je velika i za naše navijače, te je bitno da to odigramo dobro, a mi smo na papiru slabiji protivnik. Nemamo premijerligaški roster, ali vidjeli ste šta se desilo protiv Željezničara".

Spomenuo je i vodstvo kluba, bilo je dosta uzbuđenja na pauzi. Senad Mujkanović je izgubio podršku prvog čovjeka kluba.

"Na mene to nije utjecalo, neću se u to miješati. Ja sam odgovoran za svoj sektor, a tu je sve dobro funkcionisalo. Ne vidim nikakve poremećaje", dodao je Nalić.

Riječ su dobili i igrači Eldin Hasanbegović i Haris Hasanović.

"Imali smo tu kratku pauzu, nekih 15 dana. Naša očekivanja su vezana za povratak u Premijer ligu i tu nema priče. Sada nam je fokus Kup i Sarajevo i pokušat ćemo dobiti taj meč", kratko je kazao Hasanbegović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče očekivanja, ambicije se nisu promijenile, a i u Kupu je cilj što dalje proći. Trener je pratio naš rad i na pauzi, a atmosfera je na visokom nivou. Prvi smo, nemoguće da je tu loša atmosfera", jasan je bio Hasanović.

Od novih imena u redove FK Sloboda stigao je Amar Kovčić, dok se spominje i dolazak Ermina Huseinbašića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nalić je alfa i omega u Slobodi , uvijek umjeren i samo ga svoj posao zanima i tu je bit uspjeha. Valjda se ubrzo i rješenje oko predsjednika kluba iznađe i bez opterećenja Nalić i igrači krenu u kupu i federalnoj ligi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti