Photo by Segun Ogunfeyitimi

Sve više uzbuđenja

Afrički kup nacija ponudio je najveću senzaciju od početka turnira

Haris Zilić

Nastavljen je Afrički kup nacija, a danas su odigrana još tri duela prvog kola. Jedan meč je bio u grupi D, a dva duela u grupi E.

Počelo je duelom iz grupe D u kojem su snage odmjerile selekcije Burkine Faso i Mauritanije.

Burkina Faso je bila favorit, ali Mauritanija je pokazala sjajan otpor i onda nesreća ih je zadesila u finišu utakmice.

U trećoj minuti sudijske nadoknade dosuđen je penal za Burkinu Faso, a za trijumf svoje selekcije od 1:0 pogodio je Traore.

Ni današnji dan nije mogao bez velikih iznenađenja, a heroji dana su fudbaleri Namibije.

Namibija je u grupi E sa minimalnih 1:0 savladala favrorita grupe selekciju Tunisa, a junak Namibije bio je Hotto koji je pogodio mrežu Tunižana u 88. minuti, asistent je bio Muzeu.

U posljednjem duelu dana također u grupi E, Mali je savladao Južnu Afriku rezultatom 2:0.

Za Mali su pogađali Traore u 60. i Sinayoko u 66. minuti. Utakmica je mogla otići u drugom smjeru, ali u 19. minuti Tau je promašio penal za Južnu Afriku.

Afrički kup nacija, 1. kolo:

Grupa D:

Burkina Faso - Mauritanija 1:0

Grupa E:

Tunis - Namibija 0:1

Mali - Južna Afrika 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti