Ludnica u Africi: Nije moglo bez iznenađenja ni večeras
(AP Photo/Themba Hadebe)

Afrički kup nacija

Ludnica u Africi: Nije moglo bez iznenađenja ni večeras

Haris Zilić

Nakon sigurnog trijumfa Senegala protiv Gambije rezultatom 3:0 u prvom kolu grupe C, naredna dva duela večerašnjegprograma na Afričkom kupu nacija nisu mogla bez iznenađenja.

U drugom duelu grupe C, Kamerun i Gvineja remizirali su 1:1 u utakmici gdje su Kamerunci bili favoriti prije samoog početka.

Gvineja je povela sa 0:1 u desetoj minut, strijelac je bio Bayo i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku u 51. minuti Magri na asistenciju N'Koudoua pogađa za 1:1, ali Kamerunci nisu do kraja mogli do preokreta.

U finišu prvog poluvremena Gvineja je ostala s igračem manje jer je crveni karton u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena dobio Kamano.

Iznenađenje i u provj utakmci grupe D na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

Oglasi

Alžir i Angola su remizirali 1:1 u zanimljivoj utakmici, a ovaj bod sigurno više odgovara Angoli jer je Alžir imao ulogu favorita.

Poveli su Alžirci sa 1:0 u 18. minuti pogotkom Bounedjaha, asistent je bio Belalli i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Angola stiže do izjednačenja, a za konačnih 11 pogodio je Mabululu iz penala u 68. minuti susreta.

Drugi meč prvog kola grupe D sutra igraju Burkina Faso i Mauritanija.

Oglasi

Afrički kup nacija, 1. kolo:

Grupa C:

Kamerun - Gvineja 1:1

Grupa D:

Alžir - Angola 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi