Benjamin i Kerim Tatar

Zanimljiv potez je napravio

Kerim Tatar ima novi klub u našoj zemlji, neće ostati u Prvoj ligi FBiH

Samir Mlaćo

Kerima Tatara nećemo u narednoj polusezoni gledati u Prvoj ligi FBiH.

Tatar je odlučio da napusti FK Goražde gdje je nastupao protekle polusezone i zanimljivo otišao u Prvu ligu RS. Tamo će nositi dres FK Leotar Trebinje, nekadašnjeg premijerligaša.

Tatar se danas odazvao prozivci Leotara, što je i potvrdio za SportSport, te istakao da se nada da će polusezona za njega i klub donijeti brojne dobre stvari.

Kazao je da i uoči ove sezone imao ponudu Leotara, no skrasio se u Goraždu, ali sada će u na Police.

Ovaj 27-godišnjak prije Goražda nastupao je za TOŠK, Mladost, Mariehamn, Igman Konjic, Olimpik, Velež..., a u polusezoni iza nas upisao je 13 nastupa u ligi, te dodao dva pogotka i tri asistencije.

Dva nastupa i dva pogotka dodao je u Kupu BiH.

FK Leotar se sigurno neće vratiti u Premijer ligu ove sezone

Leotar je trenutno na osmom mjestu i u zlatnoj je sredini. Trenutno ima 27 bodova, te se samo čudom može uključiti u borbu za sami vrh tabele.

Jesenji prvak Prve lige RS je Radnik iz Bijeljine sa 39 osvojenih bodova, Laktaši imajun 36, a Rudar Prijedor 32.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Leotar drugi dio sezone otvara sa BSK Banja Luka na svom terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.