Bivši trener Al-Nassra preuzima tim iz Prve lige FBiH
Faruk Kulović naslijedit će Nikolu Nikića na klupi Bratstva.

Promjene u Gračanici

Bivši trener Al-Nassra preuzima tim iz Prve lige FBiH · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Promjene u Gračanici. Nakon što se NK Bratstvo razišao s trenerom Nikolom Nikićem, danas bi trebao biti ozvaničen početak saradnje s novim trenerom.

Kako SportSport saznaje, nasljednik Nikole Nikića na klupi NK Bratstvo biti će Faruk Kulović.

Ovaj rođeni Dobojlija tako se vraća trenerskom poslu nakon 2021. godine kada je bio trener visočke Bosne.

Trenersku karijeru počeo je još 1997. godine kao pomoćnik u U-19 reprezentaciji Bosne i Hercegovine, da bi 2000. godine dobio posao kao šef struke upravo Bosne iz Visokog.

Kasnije je radio kao trener omladinaca u Ittihad Kalbi, te kao pomoćnik kako u klubu imena Kuwait, tako i u reprezentaciji Kuvajta.

Vodio je zatim na 12 utakmica 2008. godine sada famozni Al-Nassr, bio je trener Al-Wahde, Al-Seeba, Al-Suwaiqa, da bi se 2013. godine vratio u BiH gdje je vodio GOŠK.

Oglasi

Odlazi zatim biti trener Al-Ahliju, pa s vraća u GOŠK. Vodio je zatim Goražde i Olimpik prije novog odlaska u inostranstvo i vođenja Al-Ahlyja i Al-Orobaha.

NK Bratstvo na 11. mjestu 

Prvu polusezonu Bratstvo je završilo na 11. pozicjii sa 16 bodova, pet više od TOŠK-a, te kakanjskih Rudara i Mladosti koju su na začelju sa po 11 bodova.

Samo četiri pobjede je imalo Bratstvo uz negativnu gol razliku (-7) što sigurno ne zadovoljava apetite navijača i čelnika ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nikola Nikić nije zadovoljio. 

Odlučeno je da se rastanu s Nikolom Nikićem, a vidjet ćemo šta kao novi šef struke zajedno s ostatkom tima može uraditi Faruk Kulović.

Proljetni dio sezone će utakmicom 16. kola na svom terenu Bratstvo otvoriti protiv Gradine. Ta utakmica se igra 9. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi