Ivan Perišić se konačno vratio na Poljud. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sjajni hrvatski fudbaler

Tek će sada biti drag svim Dalmatincima: Ivan Perišić oduševio izjavom poslije potpisa za Hajduk!

Eldar Ganibegović

Ivan Perišić se konačno vratio u HNK Hajduk nakon dosta nagađanja. Nakon potpisa ugovora dao je izjavu zbog koje će tek biti omiljen u Dalmaciji koja gotovo cijela navija za Hajduk.

Sinoć je Fabrizio Romano najavio, a danas je i zvanično - Ivan Perišić se vratio u HNK Hajduk i s ovim timom će pokušati osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Pratiocima se posebno dojmio i video koji je Hajduk objavio. Pravi mali film i sve je stalo u nešto više od tri minute.

Zbog izjave koju je dao nakon potpisa sigurno će tek da pokupi simpatije u Splitu i okolici. Kaže da je odbio mnogo ponuda da dođe u Hajduk.

"Odbio sam dosta ponuda, bilo ih je. Svi su znali da je vrlo moguće da ću doći ovdje. Počeli smo još u septembru pričati da bih došao u januaru, ali se onda dogodila ta povreda, najteža u mojoj karijeri. Sad sve dobro ide, nadam se da će sve biti ok", kazao je Perišić.

Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu je i publika, koju je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti", dodao je o borbi za titulu, te odgovorio na pitanje kako je bilo slušati mjesecima da se vrati:

"Dosadio sam ja vama i vi meni. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i porodice, nije bilo baš lako, ali prošlo je. Sad sam tu, idemo raditi i idemo probati izvući najbolje iz ove priče. Pozivam navijače da nas prate još više i da svaku utakmicu napune Poljud."

Beograd će biti dom Ivana Perišića još neko vrijeme

Kaže da bi se na teren mogao vratiti u martu ili aprilu mjesecu. Za sada je sretan što može trčati bez reakcija:

"Kažem, idem korak po korak. Trčim i tu nema problema. Za dvije ili tri sedmice bih trebao početi trenirati s loptom. Neke prognoze za povratak su april, ali ne znam tačno kad. Neću žuriti jer može sve krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sad ići u Beograd, s njim uvijek radim kad sam povrijeđen. Mislim da ću fiksno doći ovdje krajem februara ili početkom marta."

Jasno je da povratak Ivana Perišića u Hajduk znači kako za taj klub tako i za cijelu HNL. Jedan je to od najboljih hrvatskih fudbalera kako trenutno, tako i u historiji. A bilo ih je mnogo dobrih.

S Bayernom je 2020. godine osvojio Ligu prvaka. Bio je prvak Italije s Interom, prvak Njemačke i s Bayernom i s Borussijom, s tri različita kluba je osvajao njemački kup, s Wolfsburgom je osvojio Superkup u Njemačkoj, dok je s Interom u Italiji osvajao kup i Superkup po jednom.

Perišić je dijete Hajduka iz kojeg je 2007. godine otišao u Sochaux. Igrao je u karijeri još za Roeselare, Club Brugge, BVB, Wolfsburg, Inter, Bayern i sada Tottenham.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za reprezentaciju Hrvatske je igrao 129 puta. Postigao je 33 gola i osvojio srebrenu i bronzanu medalju na dva prezhodna Mundijala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.