Split i cijela Dalmacija na nogama, Hajduk napravio nemoguće: Ivan Perišić je potpisao!

Vratio se kući

Split i cijela Dalmacija na nogama, Hajduk napravio nemoguće: Ivan Perišić je potpisao! · Zvanično

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Hajduka iz Splita u koji je stigao na posudbu iz Tottenhama.

Ono čemu su se navijači Hajduka mjesecima nadali danas se konačno ostvarilo, a video koji je Hajduk objavio prije nekoliko minuta napravio je pravu pometnju na društveni mrežama.

Hajduk je ozvaničio povratak Perišića na Poljud i tu će igrati na posudbi do kraja sezone iz Tottenhama.

"Vraćam se tu, to su luke mog sna...", poručili su iz Hajduka uz sjajan video potvrde dolaska Perišića u ovaj klub.

Nakon toga Perišić će biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s londonskim klubom i očekuje se da potpiše jednogodišnji ugovor s Hajdukom.

Oglasi

No, navijači Hajduka morat će još sačekati da Perišić zaigra u dresu njihovog kluba jer je on i dalje van terena zbog povrede.

Perišić je u septembru prošle godine pokidao ligamente koljena, a kako stvari stoje još će njegov oporavak trajati najmanje mjesec dana.

Ovaj 34-godišnjak je ponikao u Hajduku, ali nikada nije zaigrao za prvi tim jer je još kao omladinac otišao u francuski Sochaux.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U karijeri je igrao još za KSV Roesalare, Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. S reprezentacijom Hrvatske je osvojio srebro i bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Za Vatrene je u dosadašnjoj karijeri upisao 129 nastupa i dao je 33 gola. Očekuje se da bude dio ekipe i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Ma bravo bili udri udri purgera
0 0
Deepy
Daleko najveći klub ovih prostora. Klub za koji se zivi. Klub koji ima preko 23.000 gledatelja po utakmici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi