I u Španiji se piše o čudu iz Hrvatske: "To će biti njegova jedina nagrada..."
Marca se osvrnula na dolazak Nikole Kalinića u Hajduk.

Nikola Kalinić opet na Poljudu

I u Španiji se piše o čudu iz Hrvatske: "To će biti njegova jedina nagrada..."

Eldar Ganibegović

Od svih zemalja regiona bivše Jugoslavije, Hrvatska najbolje kotira na mapi evropskog i svjetskog fudbala. Stoga i ne čudi što su neke priče iz Hrvatske hit u Evropi, a sada konkretno, u Španiji.

Jučer je potvrđena velika vijest. Velika, za navijače Hajduka. Naime, Nikola Kalinić se vratio na Poljud i sa splitskim timom će pokušati postati prvak Hrvatske.

Posebno je nevjerovatna informacija o njegovoj plati. Naime, 36-godišnji napadač će u Hajduku "zarađivati" simboličnih jedan euro.

To dovoljno govori u Kalinićevoj ljubavi i strasti. Jedina želja mu je da s Hajdukom postane prvak Hrvatske, a novac je u drugom planu.

Marca piše o Nikoli Kaliniću i HNK Hajduk Split

Priča o potpisu Nikole Kalinića odjeknula je širom Evrope. Ugledna španska Marca ovoj temi posvetila je cijeli tekst.

Oglasi

Novinari Marce prisjetili su se vremena dok je Nikola Kalinić bio na Pirinejima. Doduše, neku veću minutažu u Atletico Madridu nikada nije dobio. 

Nikola Kalinić je u Atletico Madrid stigao iz AC Milana 2018. godine za 15 miliona eura. Hvalio ga je Diego Simeone, ali mu je dao šansu na 24 susreta na kojima je proveo 1090 minuta na terenu i postigao četiri gola uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Diego Costa, Alvaro Morata, Angel Correa, Antoine Griezmann... blokirali su mu put do napada pa je bio posuđen Romi 2019. godine, prije no što je napustio Atletico 2020. u transferu u Veronu vrijednom 1,8 miliona eura", stoji u tekstu Marce, te se zaključuje:

"Sad kad će uskoro napuniti 36 godina, ponovo se vraća kući. Vratio se u momčad svog života za platu od jednog eura mjesečno da bi s njom bio prvak. To će biti njegova jedina nagrada".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
kaki komad budale misli dacemu rijec fala i fala vam na trista lajkova bezbeli velko priznanje fahro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti