FOTO: EPA

Werder iznenadio Bayern

Nedjeljni šok u Minhenu koji je najviše obradovao Apotekare

Haris Zilić

U 18. kolu njemačke Bundeslige Bayern je u Minhenu ugostio tim Werdera i svi su očekivali lagano trijumf Bavaraca, ali gosti su se predstavili u sjajnom izdanju tokom cijele utakmice.

Werder je na kraju upisao veliki trijumf rezultatom 1:0 i napravio probleme Bayernu koji sada za liderom Bayerom iz Leverkusena zaostaje sedam bodova uz utakmicu manje.

Od početka Werder je nagovijestio hrabru na momente i otvorenu igru, a mogli su do vodstva u 25. minuti. Njinhmah je pogodio za 0:1, ali VAR je poništio pogodak zbog prekršaja.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta aktivno s obje strane, a sredinom prvog poluvremena vidjeli smo i jedan od poteza sezone.

Prava magija viđena je u 24. minuti, ali u režiji golmana Bayerna Manuela Neuera koji je još jednom pokazao zašto je najbolji golman na svijetu.

Naime, nakon udarca Weisera lopta je pogodila jednog igrača Bayerna, promijenila je pravac i svi su je već vidjeli u golu. Ipak, Neuer je napravio fenomenalnu paradu zbog koje je poludio čak i komentator te je urlao njegovo ime.

Do kraja prvog poluvremena ostalo je 0:0, rezultat koji je više odgovarao gostima iz Bremena.

Početak drugog poluvremena bolje otvaraju gosti, a stigla je i nagrada u 59. minuti kada je Weiser pogodio za 0:1.

Nakon gola Werdera, Bavarci su bili u blagom šoku, krenuli su brzo po izjednačenje. Dobre prilike su propustili Kane i Musiala u 73. i 75. minuti susreta.

U 81. minuti šansa za bavarce nakon akcije Sanea, odbrana Werdera je otklonila opasnost.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i ostalo je iznenađujućih, ali zasluženih 0:1 za tim Werdera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern Munchen - Werder Bremen 0:1 (/Weiser 59')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.