Stiže nova "bomba" iz Njemačke: Bayern spremio spektakularno pojačanje za kraj januara!

Pregovori već traju

Stiže nova "bomba" iz Njemačke: Bayern spremio spektakularno pojačanje za kraj januara!

Endin Čaušević

Bayern nije tako često aktivan previše u januarskom prelaznom roku, ali ovaj put u Minhenu je dosta "prometnije" nego što je to inače. Nedavno je u klub stigao Eric Dier, ali kako pišu njemački mediji velikan iz Minhena dovodi još jedno pojačanje iz engleskog Premiershipa.

Čini se da su ove sezone Englezi glavna atrakcija kada je u pitanju Bayern, a vrata im je otvorio Harry Kane koji je ljetos stigao iz Tottenhama i pokazao se kao fantastično pojačanje.

Bavarci su odlučili i ove zime da "šopinguju" u Tottenhamu jer su prije nekoliko dana zvanično doveli Erica Diera koji će pojačati defanzivcu, ali čini se da se na njegovom transferu neće zaustaviti.

Mediji u Njemačkoj jutros pišu da se na meti minhenskog kluba nalazi još nekoliko fudbalera, a da je jedan od njih veoma blizu dolaska u Bayern.

Ugledni Bild objavio je da Bayern želi da pojača poziciju desnog beka i da je izbor pao na Kierana Trippiera koji trenutno igra u veoma dobroj formi u Newcastleu.

Oglasi

Iako se činilo da od tog transfera nema ništa jer je on jedan od ponajboljih igrača Newcastlea čini se da ništa nije nemoguće.

Naime, Newcastle mora da popravi svoj status oko finansijskog fair-playja, a prodaja Trippiera bi mogla doći kao kec na desetku.

Bayern je itekako zainteresovan da dovede 33-godišnjeg desnog beka i pregovori su već počeli. Također, i sam Trippier nema ništa protiv odlaska u Minhen, te se nada da će se sve brzo riješiti.

Ukoliko sve bude išlo prema planu Trippier bi već naredne sedmice mogao doputovati u Minhen na ljekarske preglede i potpis ugovora i nema sumnje da bi engleski reprezentativac bio veliko pojačanje za Bayern.

Trippier je ponikao u Manchester Cityju, ali se proslavo odličnim igrama u Tottenhamu. Na ljeto 2019. godine odlazi u Atletico Madrid, a tri godine kasnije vratio se u Englesku i za 14 miliona eura prešao je u Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da bi njegov transfer u Bayern mogao iznositi oko deset miliona eura plus dodatni bonusi. Trippier sa Svrakama ima saradnju do ljeta 2025. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ovaj ni Newcastlu ne treba više , ali bayernu je došlo vrijeme daj šta daš , baš je mlad igrač hahaha ...ne mogu Daviesu da produže ugovor pa gdje će onda dovesti neki kvalitet , ja bombe buhahaha ovaj bayern ako prođe Lazio plafon mu je ...
0 1
security
E jest vam Bomba. Samo znate I bacati bombe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi