Kahn i Salihamidžić prvi put oči u oči nakon osam mjeseci: Brazzin potez je sve rekao!

Bivši čelnici Bayerna

Kahn i Salihamidžić prvi put oči u oči nakon osam mjeseci: Brazzin potez je sve rekao!

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn susreli su se po prvi put nakon što su dobili otkaze u Bayernu. Razlog je komemoracija preminulom Franzu Beckenbaueru koja je održana u petak.

Salihamidžić i Kahn su prošle sezone bili praktično na najodgovornijim pozicijama u Bayernu, a njihovi mandati su okončani u razmaku od nekoliko dana.

I dok je čuveni golman smijenjen uoči posljednjeg kola i gostovanja Kolnu, Brazzo je otkaz dobio nakon što je Bayern uspješno, ali izuzetno dramatično uspio odbraniti titulu.

U petak su se ponovo našli oči u oči i to na VIP tribini stadiona Allianz Arena i to na komemoraciji najvećem igraču u historiji Bayerna, čuvenom Beckenbaueru.

Vidno skrhani Kahn je silazio niz stepenice kada ga je Salihamidžić ugledao te mu je odmah prišao kako bi se pozdravili, a naredni potez je riješio sve dileme oko njihovog odnosa.

Oglasi

Uslijedilo je rukovanje i nekoliko razmijenjenih riječi što znači da između nekadašnjih saigrača nema nikakve zle krvi i da još uvijek imaju korektan odnos.

Kao što je poznato Brazzo i Kahn nisu imali isti status pred sada već famozni meč sa Koelnom pošto je Uprava Bayerna postupila drugačije prema njima.

Čuvenom Titanu je otkaz uručen preko telefona i dramatični finiš sezone nije mogao pratiti sa tribina, dok je bivši reprezentativac BiH smijenjen poslije osvojene titule.

Ipak, bez obzira na sve njih dvojica su ostali u korektnim odnosima što je pokazao i njihov prvi susret u javnosti nakon skoro osam mjeseci.

Oglasi

Nakon otkaza u najvećem njemačkom klubu Kahn je brzo pronašao novi angažman pošto je postao savjetnik Rodiju Volleru koji je vršilac dužnosti sportskog direktora reprezentacije Njemačke.

Sa druge strane Salihamidžić je i dalje bez posla. Bio je povezivan sa nekoliko klubova, prije svih Bešiktašom, ali vrijeme uglavnom provodi u društvu svoje djece.

Dok su bili na čelnim pozicijama Bavarca Kahn i Salihamidžić su prošlog proljeća pravo niotkuda odlučili da samoinicijativno smijene tadašnjeg trenera Juliana Nagelsmanna. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nadali su se da će trenerska promjena donijeti pozitivan efekat te da će dovođenje Thomasa Tuchela razdrmati tim, ali se desilo suprotno pošto je titula odbranjena zahvaljujući Borussijinom "harakiriju".

Taj potez im je na kraju i presudio te su obojica smijenjeni sa svojih pozicija na kraju sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi