Scene nakon utakmice Reala i Almerije.

Englez se mora naučiti kontrolisati

Pomahnitali Jude Bellingham psovao sudiji: "Svake sedmice isto sra*e!"

Eldar Ganibegović

Nije Vinicius Junior jedini problematičan u Real Madridu kada je ponašanje u pitanju. Očigledno je i Jude Bellingham kratka fitilja, a Englez je to pokazao protiv Almerije.

Fudbaleri Real Madrida su prije dva dana odigrali meč za pamćenje protiv Almerije u 21. kolu španske Primere. Na kraju je bilo 3:2 za Kraljeve.

Preko Ramazanija i Gonzaleza vodila je Almeria 0:2 na poluvremenu, da bi Real Madrid preko Bellinghama i Viniciusa stigao do poravnanja do 67. minute.

Bellinghamu je poništen gol u 77. minuti, no u devetoj minuti nadoknade na asistenciju Engleza za veliku pobjedu Los Blancosa pogađa Carvajal.

Jude Bellinghem i izljev bijesa na suca

Nakon utakmice Jude Bellingham koji je s golom i asistencijom bio jedan od junaka, imao je ne baš lijepu scenu sa sudijom Maesoom.

Naime, Englez je smatrao da je fauliran u jednoj situaciji. Tada mu nije dosuđen faul, te je oko toga ima žustar komentar prema sucu.

Kazao je sudiji da je fauliran. Ovaj se složio, a onda je uslijedio Bellinghamov odgovor:

"Neću dobiti je*eni faul jer se ti slažeš sa mnom. Isto sra*e svake sedmice."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, u 11. minuti sudijske nadoknade Jude Bellingham dobio je žuti karton i propustit će zbog toga narednu utakmicu Real Madrida u ligi.

Izabranici Carla Ancelottija drugi su na tabeli s 51 bodom, bodom manje i utakmicom manje od vodeće Girone. Narednu utakmicu igraju 27. januara u gostima kod Las Palmasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.