Osjetio Realovu moć! Fudbaler Almerije u nedjelju rekao krupne riječi, već danas plaća skupu cijenu!

Čeka ga drakonska kazna

Osjetio Realovu moć! Fudbaler Almerije u nedjelju rekao krupne riječi, već danas plaća skupu cijenu!

A. Čaušević

Vrlo lako bi se moglo desiti da za fudbalera Almerije već sada bude okončana sezona zbog izgovorenih riječi nakon kontroverzog poraza njegovog tima na gostovanju kod Real Madrida sa 3:2. Susret na stadionu Santiago Bernabeu je obilježio niz diskutabilnih sudijskih odluka. 

Utakmicu je sudio arbitar Hernande Maesao, a nakon izgovorenih krupnih riječi Gonzalo Melero je već danas počeo da plaća skupu cijenu zato što je govorio protiv sudija, ali i Real Madrida.

Real je daleko najmoćniji klub u Španiji i nema sumnje da koristi svoj utjecaj kako bi ućutkao sve one koje naštete ugledu Los Blancosa. A naredni je upravo Melero.

"Danas (nedjelja) su nas pokrali. Smeta mi što to moram reći, ali ovo što se desilo je prešlo sve granice. Kao što je gol Vinicisua rukom, ili je ruka ili nije."

"Sve je neko uradio izvana. Ne možemo ovo prihvatiti. Mi smo nekoliko svjetlosnih godina iza Premiershipa", dodao je ovaj fudbaler.

Oglasi

Dan nakon utakmice sudija Maesao je odlučio regaovati te je fudbalera Almerije prijavio sudijskoj organizaciji i protiv njega je Sudijski komitet FS Španije već pokrenuo istragu.

Navodno će i Real Madrid nastojati iskoristiti svoje veze i samo je pitanje na koliko utakmica će Melero biti suspendovan.

Neki mediji izvještavaju da bi iskusni veznjak mogao proći sa suspenzijom od čak 12 utakmica suspenzije te novčanom kaznom od 3.000 eura.

Za razliku od Melera, trener Almerije Gaizka Garitano koji je isključen se uspio suzdržati i nije želio previše polemisati iz razloga da izbjegne dodatnu kaznu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nemam šta reći. Ispravno sam isključen jer sam mnogo protestvovao. Svi ste vidjeli šta se desilo", kazao je Garitano na pressici poslije meča.

Podsjećanja radi, Real je gubio na poluvremenu sa 0:2, da bi u nastavku utakmice tri puta intervenisao VAR, svaki put u korist Kraljeva što je rezultiralo pobjedom 3:2 uz pobjedonosni gol Carvaja iz sudijske nadoknade.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi