Hrvat u centru pažnje već danima

Perišić napravio ludnicu u Splitu, pa sjeo u avion i otišao u Beograd, zna se šta radi u Srbiji

Endin Čaušević

U petak je cijela Evropa pričala o Ivanu Perišiću koji je iznenadio mnoge odlukom da napusti Tottenham i ode na posudbu u Hajduk. Nakon euforije u Splitu i zvaničnog predstavljanja iskusni Hrvat sjeo je u avion i otišao u Beograd.

Perišićeva avantura u Tottenhamu u koji je stigao na ljeto 2022. godine iz Intera nije bila baš najuspješnija, a nakon što je u septembru doživio tešku povredu koljena već tada ga je trener Ange Postecoglu otpisao.

Iskusni 34-godišnjak je odlučio da pristane na pozive iz Splita koji traju već mjesecima i vratio se u Hajduk gdje će igrati na posudbi do kraja sezone, a zatim i potpisati jednogodišnji ugovor s matičnim klubom.

No, za Perišića povratak u Split nije baš onako bajan kako je očekivao jer je i dalje povrijeđen i morat će pričekati na debi u dresu voljenog kluba.

Prema posljednjim informacijama Perišić će za igru biti spreman tek početkom aprila. On ne želi da žuri s oporavkom dok ne bude 100% spreman jer želi i da igra na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Nakon što je njegov povratak u Hajduk odjeknuo širom Evrope, te je u Splitu počela nevjerovatna euforija Perišić se u ovom gradu u Dalmaciji nije dugo zadržao.

On je ubrzo nakon zvaničnog predstavljanja na Poljudu sjeo u avion i otišao u Beograd što je potvrdio i fotografijom na Instagramu.

Objavio je fotografiju iz teretane i pokazao da vrijedno trenira, te se označio da je u Beogradu, ali i objavio stihove poznate pjesme: "Ne mogu stati, ne želim stati (Can't stop, won't stop)".

   Ivan Perišić fotografijom iz teretane otkrio da se nalazi ponovo u Beogradu

Perišić često boravi u glavom gradu Srbije u posljednjim mjesecima jer upravo tamo ide na rehabilitaciju, odnosno oporavak od povrede. Hrvat vrijedno trenira i želi biti maksimalno spreman za povratak na teren.

Nedavno je boravak u Beogradu iskoristio i kako bi pogledao utakmicu ABA lige u prepunoj Areni gdje su igrali Partizan i Crvena zvezda.

Beograd je čini se ključna stanica Perišićevog oporavka od povrede, ali bi se uskoro on trebao ponovo vratiti u Split.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Perišić je ponikao u Hajduku, ali nikada nije zaigrao za prvi tim jer je još kao tinejdžer otišao u inostranstvo.

Igrao je prvo za Sochaux, a zatim za KSV Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Bayern, Inter i Tottenham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.