Mnoge zvijezda čestitale Perišiću povratak u Hajduk, a na Poljudu pričaju samo o komentaru Ibričića

Oglasio se i sportski direktor FK Sarajevo

Mnoge zvijezda čestitale Perišiću povratak u Hajduk, a na Poljudu pričaju samo o komentaru Ibričića

Endin Čaušević

Hajduk je prije dva dana izazvao totalni "zemljotres" potvrdom da je Ivan Perišić stigao na posudbu iz Tottenhama, te da će konačno zaigrati u prvom timu voljenog kluba. Povratak Perišića na Poljud je već danima glavna tema, a na objavu reprezentativca Hrvatske imun nije ostao ni Senijad Ibričić.

Perišić je odlučio da se vrati u klub u kojem je počeo svoju karijeru, ali za prvi tim Hajduka nikada nije debitovao jer je još kao omladinac otišao u francuski Sochaux.

U Evropi je napravio sjajne rezultate igrajući za Borussiju Dortmund, Bayern i Inter, te je nakon avanture u Tottenhamu odlučio da je vrijeme da se konačno vrati kući. Ta vijest odjeknula je Balkanom, a u Splitu vlada prava euforija.

Hajduk je povratak Perišića ozvaničio u petak, a ubrzo nakon toga i hrvatski reprezentativac je na Instagramu poručio da se vratio kući.

Perišićeva objava postala je hit na Instagramu jer su se oglasili mnogi poznati fudbaleri, a imun na njegov povratak u Hajduk nije ostao ni Senijad Ibričić.

Oglasi

Sportski direktor FK Sarajevo najbolje dane svoje igračke karijere proveo je u Hajduku i nedavno je priznao da mu je žao što na Poljudu nije završio karijeru. Ibričić je ostavio Perišiću komentar, odnosno emotikon srca u bojama kluba iz Splita.

   Komentar Senijada Ibričića na objavu Ivana Perišića da se vratio u HNK Hajduk

Pored Ibričića na Perišićevu objavu reagovali su, između ostalih, Dejan Lovren, Fabrizo Romano, Richarlison, Sergio Reguilon, Radja Nainggolan, Dejan Kuluševski i mnogi drugi.

Perišić je trenutno van terena jer je u septembru doživio tešku povredu koljena, te se na njegov debi u dresu Hajduka mora još malo sačekati.

Prema posljednjim informacijama Perišićev oporavak ide po planu i on bi se na teren mogao vratiti za dva mjeseca.

Oglasi

Također, Perišiću je najvažnije da se u potpunosti oporavi jer želi biti spreman za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Zlatko Dalić sigurno računa na njega, ali Perišić mora biti u potpunosti spreman za igru.

On je u Hajduk stigao na posudbu do kraja sezone, a potom se očekuje da s klubom s Poljuda potpiše jednogodišnji ugovor nakon što mu istekne saradnja s Tottenhamom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U bogatoj karijeri ovaj 34-godišnjak nastupao je za Sochaux, KSV Roesalare, Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. Za Hrvatsku je na 129 mečeva zabio 33 gola.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Tovar vodi sportsku politiku sarajeva i onda pojedinci čude propalim ulaznim transferima.
1 2
user1706042294
Mislave. Groglvu. Ne. Ćeš. Dobiti. Trofej. Hajduk dobiva. Trofej
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi