Sa meča u Čitluku

Plavi do pobjede u prijateljskom meču

Željezničar konačno slavio, Boljević i Mekić 'riješili' hrvatskog niželigaša

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas odigrao novu prijateljsku provjeru, a ovaj put rival je bio hrvatski niželigaš NK Hrvace.

Radi se o timu koji se takmiči u trećem rangu takmičenja u Hrvatskoj, a kapiten ovog tima danas je bio bivši junior Željezničara Dženan Osmanović, dok je prvih 45 minuta među stativama bio nekadašnji golman Iskre, Jedinstva, Metalleghea, TOŠK-a..., Zejd Muratspahić koji je na probnom radu u ovom klubu.

Na kraju je završilo 2:0 za Željezničar, a sve vrijedno pomena desilo se u drugom dijelu.

Hrvace su prve zaprijetile preko Šarića, da bi uzvratio Boljević, ali ostalo je 0:0. U 29. minuti šansa za Radovca, ali jako loše je šutirao novajlija kluba sa Grbavice.

U 42. minuti Boljević šutira, ali sigurno brani Muratspahić. 0:0 je završilo prvo poluvrijeme, te zaista nismo mogli vidjeti skoro ništa zanimljivo. Mreža Hrvaca zatresla se u 57. minuti kada Amoah prolazi po strani, ubacuje za Boljevića, a ovaj desnom nogom posprema loptu iza leđa golmana hrvatskog kluba.

Treba istaći da su gosti tražili faul prethodno, no nije tako mislio sudija Blažević. U 69. minuti Radaković šutira, lopta pogađa stativu i odbija se lopta do Nedima Mekića, a on je lagano pospremio loptu u mrežu.

Poslije toga jasno je bilo da hrvatski tim nema ni kvalitete ali ni snage da zaprijeti bh. premijerligašu i sve je bilo riješeno.

Željezničar je tako slavio pobjedu 2:0 i tako uspješno završio prvi dio priprema. Plavi se vraćaju u Sarajevo, a zatim će opet u Međugorje gdje će odraditi završni dio priprema.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar - NK Hrvace 2:0

FK Željezničar: Muftić - Galić, Drina, Dubačkić - Ovčina, Radovac, Karić, Radinović - Boljević, Amoah - Krpić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.