Željezničar promijenio plan za sutra: Da li će biti treća sreća?
Plavi na pripremama imaju dva poraza

Plavi će uskoro se vratiti u Sarajevo

Željezničar promijenio plan za sutra: Da li će biti treća sreća?

S. Mlaćo

Treću sreću sutra će potražiti nogometaši Željezničra na pripremama u Hercegovini.

Plavi se spremaju u Međugorju, te su sutra u sportskom centru trebali igrati prijateljski meč sa NK Hrvace od 14 sati, ali došlo je do promjena plana.

Rival će ostati isti, ali susret će biti odigran u 13 sati i to u Čitluku na stadionu HNK Brotnjo. Na navedenom stadionu prije par dana snage su odmjerili FK Sarajevo i FK Radnik Hadžići, a sada će Plavi imati za rivala hrvatskog niželigaša.

U Međugorju sutra igraju Posušje i Sesvete, pa su Plavi odlučili da pređu na teren sa "pravom" travom, a ne da igraju na umjetnoj kao do sada.

Na umjetnoj travi nisu se 'proslavili', upisali su poraze od dva niželigaša Međugorja i Neretvanca, te se sutra nadaju dobroj provjeri i pobjedi.

Oglasi

Kada je igrački kadar u pitanju, ekipi su se priključili Amer Hiroš i Dženan Haračić, a večeras stiže i napadač iz Gane Bismark Charles.

On će stići na posudbu od pola godine iz Bugarske, a već je radio sa šefom struke Plavih Brunom Akrapovićem.

Podsjetimo, Željezničar je poražen od Međugorja 2:1, dok su Plavi protiv Neretvanca iz Opuzena izgubili 1:0.

Željezničar se nakon ovog meča vraća kući, a zatim će Plavi trenirati u Sarajevu, te ponovo krenuti put Međugorja gdje će obaviti završni dio priprema.

S obzirom da su ispali od Slobode u Kupu BiH, prvi zvnaični meč imat će protiv Zrinjskog na Grbavici u prvom kolu nastavka sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trojica propuštaju duel sa Plemićima

Željezničar će Zrinjski ugostiti bez Marina Galića koji je dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u Gabeli, dok su treći žuti karton dobili Vahid Selimović i Nedim Mekić. Kod Zrinjskog neće biti tek mladog Tarika Ramića.

Očekuje se da od prve minute šansu dobije novajlija Harun Karić, a u zadnjoj liniji i Dražen Dubačkić. Svoju šansu čeka i Haris Ovčina, ali i Amer Hiroš koji je potpisao prije par dana i obradovao armiju navijača.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Pricalo se da izgradnja juzne tribine krece u novembru 2023. I izgleda ostalo je samo na prici.
1 0
SonPen1946
Jel sad petoligas u pitanju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi