Kartoni kroje sastave za nastavak sezone Premijer lige: Problemi za Željezničar, Igman, Sarajevo...
Selimović neće biti u kadru za meč Željezničara i Zrinjskog

Neće biti ni Edisa Mulalića

Kartoni kroje sastave za nastavak sezone Premijer lige: Problemi za Željezničar, Igman, Sarajevo...

Samir Mlaćo

Premijerligaši su već počeli sa prijateljskim utakmicama, te je jasno da se se već 'formiraju' i početne postave. Prelazni rok naravno još uvijek traje, ali neće tu biti većih promjena.

Sve premijerligaše osim Željezničara očekuju 10. februara susreti osmine finala Kupa BiH, jer su Plavi sa Grbavice ispali porazom od federalnog prvoligaša FK Sloboda.

Sedam dana kasnije nastavlja se drugi dio sezone. Biće veoma uzbudljivo, u to nema dileme, pa nas sigurno očekuje mnogo uzbuđenja, kako u borbi za vrh tabele, tako i za opstanak.

Probleme za trenere svakako predstavljaju i crveni te žuti kartoni iz prvog dijela. Tako će Bruno Akrapović zvanični debi na klupi Željezničara imati bez trojice nogometaša, a i Igman je bez trojice, ali i trenera Edisa Mulalića.

Krenimo redom. Željezničar će Zrinjski ugostiti bez Marina Galića koji je dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u Gabeli, dok su treći žuti karton dobili Vahid Selimović i Nedim Mekić. Kod Zrinjskog neće biti tek mladog Tarika Ramića.

Sarajevo će ugostiti Široki Brijeg bez Francisa Kyerema (tri žuta kartona), a kod Igmana u duelu protiv GOŠK-a neće biti Enesa Sipovića, Ivana Đorića i Stefana Denkovića. Tri žuta kartona ima i Edis Mulalić, pa će temperamentni stručnjak opet na tribine.

Oglasi

Mulalić ponovo mora na tribine                                                                                                                                                                                                       

GOŠK u Konjic stiže bez Esmira Hasukića, dok Sloga dočekuje Velež bez Miloša Nikolića.

Zvijezdi 09 će u Posušju nedostajati Andrija Janjić, a Tuzla City ide na megdan Borcu bez Huse Karjaševića, veoma bitne karike.

Svakako da treneri već sada moraju za prvo kolo nastavka sezone planirati početne postave za prvenstvo bez navedenih nogometaša, ali oni će uskoro biti na raspolaganju.

Raspored 19. kola Premijer lige:

HŠK Posušje - FK Zvijezda 09

Oglasi

FK Borac - FK Tuzla City

FK Sloga Doboj - FK Velež

FK Igman - NK GOŠK

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar - HŠK Zrinjski

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Ha ha ha ha ocito se autor ovog teksta sprda...Ps Željo je u ogromnom plusu sto ne igra ona stetocina Galic.
1 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
Ha ha ha ha ocito se autor ovog teksta sprda...Ps Željo je u ogromnom plusu sto ne igra ona stetocina Galic.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi