Englez je stalno na udaru kritika

Harry Maugire odabrao svog najtežeg protivnika i sve iznenadio: "Njega ne mogu čuvati"

Admin Čaušević

Harry Maguire koji je na konstantom udaru javnosti zbog loših predstava u dresu Manchester Uniteda dao je zanimljiv odgovor na pitanje koje najteži rival s kojim se suočio.

Ovaj 30-godišnji defanizvac je do sada igrao protiv mnogih najboljih igrača današnjice, ali uglavnom zahvaljujući tome što nastupa u Premiershipu, najjačoj ligi svijeta.

Od svojih dana u Leicester Cityju pa do danas Maguire se suočavao sa sjajnim igračima uključujući Edena Hazarda, Harryja Kanea, Kevina de Bruynea i Sergia Aguera - ali jedno je ime iznad svih njih.

U sesiji pitanja i odgovora u emisiji emitovanoj u decembru 2023. godine Maguire je otkrio da je napadač Al-Hilala, Neymar Junior, bio najteži protivnik s kojim se suočio.

Maguire se prvi put suočio s Neymarom u Ligi prvaka kada je Manchester United igrao protiv PSG-a u decembru 2020. godine.

Brazilski napadač je na kraju postigao dva gola dok su Crveni đavoli na kraju poraženi rezultatom 3:1, a meč su završili i sa igračem manje zbog isključenja Freda.

Moj najteži protivnik je Neymar. Igrao sam protiv njega protiv PSG-a i protiv Brazila na Wembleyu. On je težak protivnik; teško ga je čuvati", rekao je Englez.

Neymar se trenutačno oporavlja od povrede križnih ligamenata s kojom je završio sezonu, a zanimljivo da ga je Al-Hilal skinuo sa liste prijavljenih igrača.

Ronaldo najbolji saigrač

U istom intervjuu, Maguire je izdvojio Cristiana Ronalda kao najboljeg igrača s kojim je dijelio svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam sreću igrati s puno sjajnih igrača, ali izdvojit ću Cristiana Ronalda. Očito je da je on fudbalska legenda i vjerovatno najbolji koji je ikad igrao", poručio je Maguire.

Ronaldo i Maguire nisu dugo igrali zajedno pošto je Portugalac svoj drugi mandat okončao vrlo brzo i otišao u Al-Nassr.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.