Baltika bila bolja

Borac poražen u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji

Haris Zilić

FK Borac također je stigao do glavnog dijela priprema. Banjalučki tim je za glavni dio zimskih priprema izabrao trusku Antaliju gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Prvu pripremnu utakmicu odigrali su danas protiv ruske Baltike i poraženi su rezultatom 2:0.

Borac je prvi zaprijetio već u trećoj minuti, Centrirao je Čavić sa desne strane, lopta je u gužvi u šesnaestercu došla do Vukovića čiji je udarac izblokiran. Četiri minute kasnije Gasama prijeti golu Borcu.

Nakon uraganskog starta prvog poluvrijeme stigao je period slabe i dosta mirne igre s obje strane, a do kraja poluvremena vrijedna spomena je prilika za Banjalučane preko Blagaića.

Početak drugog poluvremena sjajno počinje za Baltiku. U 50. minuti čileanski napadač Angelo Henriquez preciznim udarcem je zatresao mrežu golmana Miloševića za 1:0.

U 57. minuti veliku šansu za Borac propušta Vranješ, a u 66 minuti za Baltiku priliku je propustio Musaev. Nakon toga Vranješ u još jednoj dobroj prilici u 70. minuti, zatim i šansa za Makarića, ali ostalo je 1:0.

Borac je kažnjen za propuštene prilike u 83. minuti susreta, kada je Lazarev pogodio za 2:0 na asistenciju Fernandeza, a kod te akcije na golu Borca je bio Pavlović. Do kraja je ostalo 2:0 za Baltiku.

Borac je utakmicu počeo u sastavu: Milošević, Kvržić, Ćelić, Šušić, Erera, Grahovac, Terzić, Blagaić, Čavić, Vuković, Lukić. Trener: Vinko Marinović.

Drugo poluvrijeme Banjalučani su počeli u sastavu: Milošević, Jurilj, Pejović, Jokić, Subić, Fićović, Nišić, Kulašin, Vranješ, Hrelja, Makarić.

Pripremna utakmica u Antaliji:

Baltika - Borac 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.