FK Borac pred Antaliju pregazio rivala u prijateljskom meču
U Banjoj Luci želi slaviti titulu prvaka na kraju sezone

Zahuktava se "Borčeva mašina"

FK Borac pred Antaliju pregazio rivala u prijateljskom meču

Samir Mlaćo

U tišini se u banjalučkom Borcu spremaju za drugi dio sezone u Premijer ligi. Banjlučani su jesenji prvaci, no ove zime nema spektakularnih transfera u Platonovoj.

Tek odlasci igrača koji i nisu bili u prvom planu, a brzo je pronađena i zamjena za iskusnog golmana Mijatovića koji se vratio u Srbiju.

Borac je sada odigrao i pripremni meč te savladao lokalni BSK, sedmoplasirani član Prve lige RS, sa čak 8:0. Bili su Banjalučani raspoloženi i efikasni, a sa dva pogotka istakao se Blagaić, dok su po jedan dodali Vranješ, Ćelić, Kulašin, Hrelja, Lukić i Herrera.

Borac putuje u utorak u Antaliju, a tamo ga očekuje šest utakmica. Kvalitetne provjere koje će jasno pokazati Banjalučanima da li su kvalitetniji i slabiiji u odnosu na prvi dio sezone.

"Zadovoljan sam predstavom, ali i procesom treninga. Ide dobro, dobro smo raspoloženi, a najvažnije da nemamo povreda. Van troja je jedino Slobodan Đekić koji će se uskoro vratiti treinzima", kazao je šef struke Borca Vinko Marinović.

"U Antaliji imamo dobre ptovnike, te moramo brzo uhvatiti sve što nam je potrebno da ostatak sezone dočekamo u pravoj formi", kazao je Marinović.

Oglasi

Kvalitetnu polusezonu najavio je i Damir Hrelja.

"Kvalitetni protivnici nas očekuju u Turskoj, a mi znamo naše ciljeve. Kvalitetno ćemo raditi kako bismo se spremili za sve što nas čeka u nastavku sezone", istakao je Hrelja.

Predragović se skrasio u Premijer ligi

Treba istaći da je raskid ugovora sa FK Borac potpisao nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Fedor Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predragović je napustio Banjalučane nakon izrazito skromne minutaže, no nije dugo čekao na novi klub. Potpisao je za Slogu Doboj i ostat će u Premijer ligi.

Predragovića dobro poznaje šef struke Sloge Vlado Jagodić i saradnja je brzo dogovorena. Ovo je drugi odlazak Predragovića iz Banja Luke. Podsjetimo, Borac nakon prvog dijela sezone ima sedam bodova prednosti nad HŠK Zrinjski i očekuje nas izrazito zanimljivo proljeće u Premijer ligi BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
3 penala, četiri iz ofsajda, osmi gol dobar bio iz igre
1 0
user1651398816
Zar nije onaj herera napustio ih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi