Duel zabilježila i kamera

U srijedu Bjelica, a večeras Joško Gvardiol: Hrvatu "pao mrak na oči", a onda sramota Richarlisona

Endin Čaušević

Manchester City večeras je u gostima pobijedio Tottenham s minimalnih 1:0 i plasirao se u osminu finala FA Kupa. No, meč u Londonu obilježio je nesportski potez Joška Gvardiola u duelu sa Richarlisonom.

Mečevi večerašnjeg programa šesnaestine finala FA Kupa ponudila su nam tek tri gola i isto toliko remija, a jedini tim koji je imao razloga za slavlje je Manchester City.

Građani su igrali u Londonu derbi protiv Tottenhama i uspjeli su da dođu do pobjede s minimalnih 1:0, a junak gostiju bio je Nathan Ake koji je u 88. minuti zabio jedini pogodak.

Međutim, u centru pažnje engleske javnosti našao se hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je večeras odigrao cijeli meč i bio na dosta dobrom nivou.

No, Gvardiol je u finišu meča dodatno bacio mrlju na sve zbog nesportskog poteza, te je zasluženo dobio žuti karton.

Hrvat je bio u okršaju s Richarlisonom nekoliko puta tokom utakmice, a u 84. minuti je izgubio živce kada je Brazilac pao na njega i nije žurio da se pomjeri što je Gvardiolu očito itekako zasmetalo.

Gvardiol je odgurnuo Richarlisona što je i Brazilac bezobrazno i sramotno iskoristio i uhvatio se za glavu iako ga tu nije uopšte udario. Međutim, potez Hrvata sigurno je za osudu, te je dobro na kraju prošao sa žutim kartonom.

Šta se tačno dešavalo u duelu Gvardiola i Richarlisona možete POGLEDATI OVDJE.

U finišu je bilo dosta varnica i borbe na terenu, no na kraju su igrači Manchester Cityja uspjeli da dođu do gola koji im je donio pobjedu i plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Zanimljivo da je Gvardiol večeras igrao lijevog beka i taj zadatak je poprilično dobro odradio sve do tog sukoba s Richarlisonom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.