Pep Guardiola već odlučio šta će napraviti ako Manchester City bude izbačen u niži rang

Optuženi za kršenje finansijskoj fair-playja

Pep Guardiola već odlučio šta će napraviti ako Manchester City bude izbačen u niži rang

Endin Čaušević

Prethodnih dana u Engleskoj se dosta špekuliše o tome da bi Manchester City mogao biti kažnjen zbog kršenja finansijskog fair-playja i čak im prijeti izbacivanje iz Premiershipa. U centru pažnje našao se Pep Guardiola koji je već odlučio da li će napustiti Etihad ukoliko Građani budu izbačeni u niži rang.

Manchester City prošle sezone po prvi put u svojoj historiji je uspio osvojiti trostruku krunu, no sve to moglo bi pasti u zaborav ukoliko ovaj klub bude izbačen u niži rang.

Već neko vrijeme City se nalazi pod istragom zbog sumnji za kršenje finansijskog fair-playja, a ukoliko se ispostavi da je kriv aktuelni prvak Engleske i Evrope bi mogao biti izbačen čak u niži rang.

Naravno, očekivana kazna za kršenje pravila je obično oduzimanje bodova što se nedavno desilo Evertonu, ali obim prekršeni kazni bi za Manchester City mogao biti znatno veći.

Zbog toga bi klub s Etihada mogao biti izbačen u niži rang ukoliko se ispostavi da su prekršili sva ta pravila.

Oglasi

U centru pažnje zbog svega toga našao se i Pep Guardiola koji ima ugovor do ljeta 2025. godine i mnogi se pitaju šta će biti s njim ukoliko City bude tako drastično kažnjen.

Međutim, engleski mediji pišu da je Guardiola već donio odluku kako god da prođe istraga i kakvu god kaznu da dobije Manchester City on je obećao da će ostati na Etihadu sve do kraja ugovora.

To znači da u slučaju da City bude igrao u Championshipu iduće sezone Guardiola će ostati na klupi Građana što znači da bi najboljeg trenera svijeta mogli gledati u nižem rangu što bi bilo zaista nevjerovatno.

Guardiolina odluka oduševila je navijače Manchester Cityja, ali i pokazala koliko je on privržen klubu s Etihada s kojim je već uspio da osvoji sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, u Cityju rade na tome da produže saradnju s Guardiolom, ali sve je na čekanju dok ne saznaju da li će biti kažnjeni ili ne.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Eto sad ti pametan nema sanse pa onda druskane krece bojkot klubova u Premier ligi jer postoje vec klubovi koji su kaznjeni znaci da slabo pratis sta se desava to je vec 90% scenario koji ceka city pustivse sport ba vijesti
0 0
rime_
Nema šanse da budu izbačeni. Uefa je izgubila slučaj već. I ovo će biti poništeno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti