Guardiola pred cijelim Goodisonom održao Hrvatu predavanje, a na kraju napravio potez za pamćenje

Joško Gvardiol konačno ispunio očekivanja

Guardiola pred cijelim Goodisonom održao Hrvatu predavanje, a na kraju napravio potez za pamćenje

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je nakon preokreta pobijedio Everton sa 3:1 na Goodisonu u okviru 19. kola engleskog Premiershipa. Veoma dobar nastup imao je i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, a Englezi bruje o detalju kada mu je Pep Guardiola održao predavanje pred cijelim stadionom.

Građani nisu baš previše blistali u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice nakon kojeg je Everton vodio sa 1:0. Domaći su do prednosti stigli u 29. minuti kada je Harrison pogodio nakon što ga je sjajno uposlio McNeil.

Međutim, Guardiolina mašinerija ubacila je u veću brzinu početkom drugog polvremena i ekspresno stigla do preokreta.

Prvo je Phil Foden u 53. minuti fantastično pogodio za 1:1, da bi desetak minuta nakon toga Julian Alvarez bio siguran s bijele tačke za potpuni preokret Manchester Cityja i vodstvo od 2:1.

Konačnu tačku na ovaj susret stavio je Bernardo Silva u samom finišu utakmice kada je iskoristio veliku grešku Jordana Pickforda, te je postavio konačnih 3:1 za Manchester City koji je došao do važna tri boda.

Oglasi

Veoma dobru ulogu u sinoćnjem meču imao je i hrvatski defanzivac Joško Gvardiol koji je ušao na teren u 43. minuti umjesto povrijeđenog Stonesa, te je Hrvat pokazao zbog čega ga je City ljetos platio Leipzigu čak 90 miliona eura.

Međutim, detalj koji je svima bio posebno interesantan desio se pred sami početak drugog poluvremena, a u centru pažnje našli su se Guardiola i Gvardiol.

Španski stručnjak je Hrvatu održao predavanje i jasno mu rekao šta treba da radi na terenu, a potom ga je zagrlio i bodrio, te je Gvardiol na kraju odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je stigao u City.

Oglasi

Taj detalj je posebno bio zanimljiv navijačima Manchester Cityja, te su mnogi od njih poručili da će Guardiola napraviti sjajnog igrača od Gvardiola i dodatno unaprijediti igru ovog 21-godišnjeg defanzivca.

Guardiola je koristio hrvatskog igrača na mnogim pozicijama, a sinoć je on na mjestu lijevog štopera i beka odigrao zaista odlično, te su konačno i navijači Manchester Cityja zadovoljni njegovom predstavom.

Posebno ih raduje što Gvardiol uvijek pomno sluša instrukcije svog trenera i sigurni su da će u narednim sezonama biti sve bolji i bolji, te da mu je samo nebo granica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Gvardiol je od dolaska iz Leipziga u dresu Građana upisao 21 nastup u svim takmičenjima, te ima i jednu asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi