Ko je glavni u Hercegovini?

Sukob navijača Dinama i Hajduka u Čapljini, pojavio se i video

Samir Mlaćo

U Hrvatskoj nikad zanimljivija sezona kada je nogomet u pitanju, a veliko rivalstvo prije svega navijača Hajduka i Dinama sigurno je veliki ispit i za policiju.

U Hrvatskoj nikad zanimljivija sezona kada je nogomet u pitanju, a veliko rivalstvo prije svega navijača Hajduka i Dinama sigurno je veliki ispit i za policiju.

Navijači koriste svaku šansu za obračun, a na društvenim mrežama pojavio se video za koji se navodi da je nastao u Čapljini.

Poznato je da u Hercegovini Dinamo i Hajduk ima veliki broj navijača, a kako navodi facebook stranica Hooligans TV navijači su se pokušali sukobiti zbog grafita.

Prema istom izvoru, navijači Dinama Bad Blue Boysi su radili grafiti u Čapljini, a Torcida ih je pokušala napasti.

Na snimku se vidi da je došlo do kontakta te da su huligani bili spremni za obračun, a sve za prevlast u gradu, kako to vole reći u navijačkom svijetu.

Navodno, navijači Hajduka su se dali u bijeg, a razlog je taj što su navijači Dinama grafit radili u dijelu koji pripada Hajdukovcima.

Snimak možete pogledati...

Policija se nije oglašavala, te je moguće da nije ni zabilježen ovaj slučaj kod organa reda i mira.

Sigurno će 'poraženi' čekati što prije da uzvrate za ovaj 'duel', a poznato je da su navijači Hajduka i Dinama i ranije imali dogovorene tuče po cijeloj Hrvatskoj, pa nerijetko i u našoj zemlji, tačnije Hercegovini.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je trenutni lider u HNL-u Rijeka sa 41. osvojenim bodom, ali toliko ima i Hajduk, dok je Dinamo na četiri boda zaostatka uz utakmicu manje. Hajduk već naredno kolo igra veliki derbi sa Osijekom i Splićani moraju ići na pobjedu.

Rijeka će ugostiti Istru, a Dinamo Goricu, te se čini da ova dva tima imaju nešto lakši posao, no svakako ne treba otpisati ni navedene timove, jer je HNL-a pokazala u duelu Dinama i Lokomotive (0:3) da favorita apsolutno nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.