Rijeka je spremila odgovor Dinamu i Hajduku: Iz Italije danas stiže bivši prvi strijelac HNL-a!
Nije se naigrao u Monzi FOTO: EPA

Promijenio je i reprezentativni dres

Rijeka je spremila odgovor Dinamu i Hajduku: Iz Italije danas stiže bivši prvi strijelac HNL-a!

Samir Mlaćo

Rijeka je 'zaledila' u nedjelju Split i stigla na lidersku poziciju u HNL-u. Rijeka je slavila 2:1 i pokazala da ima tim koji se može boriti za naslov prvaka.

Mnogi su to isticali i ponavljali da nikako ne treba zanemariti Rijeku u borbi Dinama i Hajduka, a sada se to samo potvrdili.

Apetiti su sigurno porasli u ovom klubu, a već se sprema novo pojačanje. Italijanski mediji prenose da će Mirko Marić napustiti Monzu i već danas ili sutra potpisati za Rijeku.

Marić je bio prvi strijelac lige sa 20 pogodaka u sezoni 2019/20, ali u Monzi je pao u drugi plan. Sam je iskazao želju da dođe u Rijeku i čini se da je transfer blizu realizacije.

Prenose to i italijanski mediji te navode da je Marić spreman da ide u Rijeku i da vejruje da će tamo imati mnogo veću minutažu te se boriti za sami vrh tabele.

Marić je nastupao za Dinamo, Lokomotivu, Osijek, Videoton, a upravo iz Osijeka je otišao u Monzu za četiri i po miliona eura. Nije se najbolje snašao, išao je i na posudbu u Crotone gdje je postigao 11 pogodaka. Ove sezone u Seriji A upisao je 10 nastupa uz jedan pogodak te 281. minutu provedenu na terenu.

Oglasi

Svojevremeno je ovaj napadač nastupao za omladinske selekcije Gruda i Širokog Brijega, te bio omladinski reprezentativac naše zemlje. Ipak, zaigrao je za U-21 selekciju Hrvatske, a zatim i za A reprezentaciju. Upisao je tek dva nastupa, a slaba minutaža natjerala ga je na zaborav i kod selektora Zlatka Dalića.

Rijeka mu je sigurno prava prilika da se vrati u život kada je karijera u pitanju, te dadne veliki doprinos u ostvarenju cilja.

Tako će Rijeka dobiti veliko pojačanje pred meč sa Istrom narednog vikenda, a veliku konkurenciju u napadu Franjo Ivanović i Jorge Obregon.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je trenutno lider sa istim brojem bodova kao Hajduka, po 41, a Dinamo ima 37 i utakmicu manje.

"U posljednjih nekoliko dana u Hrvatskoj je zatoplilo, od minus šest do nula stupnjeva", poručili iz Rijeke aludirajući na činjenicu da je Rijeka smanjila u potpunosti bodovni zaostatak za ekipom iz Splita.

Top Komentari

pero98
Bit ce Hajduk kitu šampion. Dobro došao Mirko. Ff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi