Ništa nije kako se čini: Otkrivena nekom sočna, a nekom gorka pozadina Brekalovog transfera u Hajduk
Foto: HNK Hajduk

Hrvat je zvanično potpisao za Splićane

Ništa nije kako se čini: Otkrivena nekom sočna, a nekom gorka pozadina Brekalovog transfera u Hajduk

Admin Čaušević

Hajduk je u popodevnim satima ozvaničio transfer Josipa Brekala. Krilni fudbaler na Poljud stiže iz Fiorentine i to na šestomjesečnu posudbu i preostaje da se vidi kako će se snaći u ekipi Mislava Karoglana.

Za kratko vrijeme Hajduk je dobio tri sjajna fudbalera na lijevom krilo. Prvo je stigao Laszlo Kleinheisler, zatim Ivan Perišić, a kao i posljednji Josip Brekalo. Jasno za trojicu u startnoj postavi neće biti mjesta.

Tako će Karoglan biti na pravim mukama koje igrače koristiti pogotovo u finišu sezone kada se od povrede oporavi Perišić. Međutim, to je svakako glavobolja za trenera Hajduka.

I dok su dolasci Kleinheisler i Perišića na mjestu, dovođenje Brekala je iznenađenje za sve, pa i same navijače Hajduka s obzirom šta se sve dešavalo.

Šta je pozadina Brekalovog transfera u Hajduk? Na dan kada je ozvaničen transfer italijanski mediji su se raspisali da je glavni razlog njegova supruga.

Oglasi

Naime, Dominika Brekalo je trudna i treba se poroditi u junu. Upravo je ona insistirala na povratku u Hrvatsku zbog čega se krilni fudbaler okrenuo Hajduku.

Za navijače Hajduka dolazak Brekala je svakako sočnog okusa, dok su Dinamovci morali popiti gorku pilulu jer su ostali bez igrača kojeg su praktično već bili doveli.

Koliko su zapravo kivne pristalice Modrih najbolje svjedoče grafiti u blizini Brekalovog doma u Zagrebu gdje je povremeni Vatreni prozvan izdajicom.

Ove informacije stižu na dan kada je Brekalo i zvanično postao član Hajduka nakon što je pred nedjeljni duel sa Rijekom i zvanično predstavljen na Poljudu.

"Moja porodica mi je u svemu ovome velika podrška, svi stoje iza mene, ja sam jako sretan i imam sve riječi hvale za ljude u Hajduku kako su me prihvatili i reagirali na ovu situaciju. Na meni je da se odužim i pokažem na terenu što mogu."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Posebno me se dojmio jučerašnji doček na Poljudu. Za jednog dečka iz Zagreba je to malo neobično, ali uvijek sam imao veliki respekt prema ovom klubu", rekao je 25-godišnjak.

Sreća u nesreći za Brekala je da u dresu Hajduka neće gostovati na Maskimiru, barem ne u prvenstvenim ogledima pošto se sljedeći duel igra na Poljudu i to 30. marta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi