Sjajna partija bh. košarkaša

Nevjerovatna utakmica Reala i Maccabija, Džanan Musa pokazao ko je kralj u Madridu!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su na svom parketu pobijedili Maccabi sa 106:101 u fantastičnom meču 24. kola Eurolige, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real Madrid je odlično otvorio utakmicu i već nakon prve četvrtine kraljevski klub je vodio sa 29:18.

Međutim, Maccabi se nije predavao i u drugoj dionici uspio je da smanji prednost. Izraelski klub se odlično držao, a na pauzu se otišlo kod rezultata 52:45 za kraljevski klub.

Maccabi je i u trećoj četvrtini nastavio u odličnom ritmu. Sjajnom igrom u obrani stvarili su probleme Realu i uspjeli da dođu na samo dva koša zaostatka, ali to je bilo sve.

Real Madrid je ponovo ubacio u brzinu više i na krilima Muse i Hezonje domaći tim ponovo pravi osjetnu prednost.

Maccabi se nije predavao do samog kraja. Izraelci su i u finišu utakmice uspjeli da itekako zaprijete Realu kada su spustili prednost na samo dva poena (91:89) razlike nakon serije od 11:0 koja je šokirala domaće.

U zadnjim minutama gledali smo pravu borbu na parketu. Real ponovo ide na devet razlike, ali večeras nevjerovatni Maccabi još jednom pravi čudo i vraća se na samo dva razlike (100:98).

Zadnju minutu gledali smo pravu dramu. Prvo pogađa Poirier za 102:98, a onda Maccabi gubi loptu u napadu. 24 sekunde do kraja Musa pogađa dva slobodna bacanja za 104:98, ali Baldwin brzom trojom vraća Maccabi na tri razlike.

Potom igrači Maccabija fauliraju Hezonju koji pogađa dva bacanja za 106:101 što je bio konačan rezultat meča jer je Maccabi kiksao u zadnjem napadu.

Kraljevski klub do novog trijumfa vodio je bh. reprezentativac Džanan Musa koji je na parketu proveo , te je ubacio 19 poena i dodao je tri asistencije i jedan skok. Vincent Poirier je imao 16 poena i deset skokova, a istakao se i Mario Hezonja sa također 16 poena.

U ekipi Maccabija večeras blistali su Baldwin i Colson. Baldwin je meč završio sa 28 poena, šest asistencija i dva skoka, dok je Colson imao 25 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 24. kolo:

Real Madrid - Maccabi 106:101 (29:18, 23:27, 28:28, 26:28)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.