Džanan Musa nije mogao sam protiv svih, Gran Canaria ponizila Real Madrid
Foto: CordonxPress

Težak poraz Kraljeva

Džanan Musa nije mogao sam protiv svih, Gran Canaria ponizila Real Madrid

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida doživjeli su danas težak poraz na gostovanju kod Gran Canarie rezultatom 100:75 u okviru 20. kola španske Endesa lige.

Real Madrid je očajno otvorio današnju utakmicu u Las Palmasu i od prve minute kola su krenula nizbrdo za goste.

Gran Canaria je igrala fantastično i sve što su domaći pokušali išlo im je za rukom. Prva dionica bila je u znaku domaće ekipe koja je vodila sa 25:9 i već tada bilo je jasno da to nije dan za kraljevski klub.

I u drugoj dionici Gran Canaria je bila bolja, a na pauzu se otišlo kod rezultata 57:36 za domaće koji tu prednost nisu ispustili ni u nastavku meča.

Košarkaši Reala pokušavali su u drugom poluvremenu da se vrate u meč, ali Gran Canaria im to jednostavno nije dopustila.

Oglasi

Domaći tim nastavio je igrati fantastično i skoro bez greške, te je Gran Canaria na kraju ubjedljivo i u potpunosti zasluženo slavila rezultatom 100:75.

Gran Canariju do pobjede vodio je Happ sa 17 poena, dok se istakao j Slaughter koji je ubacio 16 poena.

Jedina svijetla tačka u ekipi Real Madrida danas je bio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je uspio da ubaci 17 poena i doda još dva skoka, ali izostala je pomoć ostalih igrača kraljevskog kluba.

Od ostatka ekipe izdvaja se se jedino Sergio Rodriguez sa 14 poena i četiri asistencije, dok ostatak ekipe nije bio na nivou.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Endesa liga, 20. kolo:

Gran Canaria - Real Madrid 100:75 (25:9, 32:27, 21:24, 22:17)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ebo li vam allah majku mrtvu i svaki poslanik njegov. Kad ne mogu meda nije mogao sam vazda naslov. Da vam ebem najmilije pod zemljom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi