Brekalo je brzo zaboravljen

Dinamo platio dva miliona eura za najveće ovozimsko pojačanje

Edmir Škorić

Veliko pojačanje dolazi na Maksimir, a radi se o 25-godišnjem defanzivcu koji je navodno plaćen dva miliona eura.

Dugo su u Dinamu željeli Josipa Brekala i on se smatrao najvećom zvijezdom koja će u januaru doći na Maksimir. Ipak, povremeni hrvatski reprezentativac zaputio se u Split i potpisao za Hajduk, a Dinamo utjehu pronašao u Francuskoj.

Desni bek Koffi Kouao (25), fudbaler iz Obale Slonovače, potpisuje za Modre i dolazi iz Metza. Sutra bi trebao obaviti ljekarski pregled i potpisati za Dinamo.

Dinamo ga je odlučio dovesti nakon što se nedavno na utakmici Irana na AFC-u povrijedio Sadegh Moharrami, a istovremeno klub nije uspio da dovede reprezentativca BiH Jusufa Gazibegovića iz Sturma, koji igra na toj poziciji.

Kouao je igrao za U23 reprezentaciju Obale Slonovače, a ove sezone je odigrao 10 utakmica za Metz u Ligue 1. No, njegovom klubu ne ide dobro nakon što je on prebačen na klupu.

Posljednji put kad je igrao svih 90 minuta Metz je slavio u gostima kod Lorienta sa 3:2, a kada je igrao protiv Lillea samo 11 minuta, Metz je izgubio. Onda je preselio na klupu, a u tih pet utakmica bez njega u momčadi Metz je izgubio svih pet.

Kako god, čini se da je Dinamo pogodio za pojačanjem, ali naravno ovaj bek tek mora da se dokaže u dresu hrvatskog prvaka, koji je ove zime već doveo Arbera Hoxhu iz Slaen Belupa. Prethodno je na lijevom beku doveden Japanac Takuya Ogiwara iz Urawe, a ranije i stoper Kevin Theophile-Catherine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bilo je i odlazaka, pa su klub napustili Luka Menalo, Bogdan Mykhalichenko, Anes Krdžalić, Robert Ljubičić, Antonio Marin...

Inače, Dinamo je unatoč kiksu protiv Lokomotive (0:3), nakon pobjede nad Istrom vratio zaostatak za Rijekom četiri boda. Modrima je osim pobjede u Puli (1:0) savršeno odgovarala pobjeda Rijeke na krcatom Poljudu protiv Hajduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.