O transferu odlučivalo čak 13 ljudi: Dinamo ostao bez jako bitnog fudbalera, ali opet je zaradio

Već stigao u Atinu

O transferu odlučivalo čak 13 ljudi: Dinamo ostao bez jako bitnog fudbalera, ali opet je zaradio

E. Škorić

24-godišnji fudbaler Robert Ljubičić napustio je Dinamo i već stigao u Atinu gdje će potpisati ugovor s grčkim velikanom AEK-om.

Ljubičić je dočekan na aerodromu u Atini. Sada će obaviti ljekarski pregled i potpisati ugovor. Vjeruje se da će Dinamo prodajom zaraditi tri do četiri miliona eura.

On je na Maksimir stigao prije godinu i po dana iz bečkog Rapida za tri miliona eura. Za Dinamo je odigrao 78 utakmica, te je postigao šest golova i upisao devet asistencija, mada je morao da igra na njemu neprirodnoj poziciji lijevog beka.

Dinamo je prvo odbio ponudu od tri miliona eura iz Grčke, ali nedugo nakon toga, kada je stigla bolja ponuda, hrvatski aktuelni prvak ju je prihvatio.

Ljubičić nije opcija na lijevom beku, a u veznom redu je prevelika gužva, pa su u Dinamu zaključili da je prodaja najbolje rješenje za sve.

Oglasi

Prema pisanju hrvatskog portala Index.hr, o transferu Ljubičića je odlučivalo čak 13 ljudi. "To nema nikakvog smisla", navodi se na poznatoj hrvatskoj stranici.

Održana je telefonska sjednica Izvršnog odbora. Dva člana s ubila protiv prodaje, ostali su bili za i transfer je odobren.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naime, prema novom Dinamovom statutu, koji još nije potvrđen od Gradskog ureda za opću upravu, za sve pravne poslove iznad ukupnog iznosa od tri miliona eura Upravi treba saglasnost Izvršnog odbora.

Za saglasnost je potrebna većina glasova nazočnih članova IO-a pod uslovom da je na sjednici natpolovična većina svih članova, kojih je ukupno 13. U prijevodu, na sjednici mora biti najmanje sedam članova IO-a i najmanje četvorica moraju odobriti posao veći od tri miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi