Veliki posao Jakirovića i njegovog Dinama - Nezadovoljnog igrača prodali za pravo malo bogatstvo

Nije igrao, želio da ide i zaradili na njemu

Veliki posao Jakirovića i njegovog Dinama - Nezadovoljnog igrača prodali za pravo malo bogatstvo

E. Oštraković

Veliki posao večeras je napravila uprava Dinama koja je odlučila da proda nezadovoljnog igrača koji od standardnog prvotimca postao višak u ekipi koju sa klupe predvodi Jakirović.

Naime, Robert Ljubičić u posljednje vrijeme ne igra mnogo i od "univerzalca" koji je igrao u veznom redu, ali i na lijevom beku postao je višak u ekipi Sergeja Jakirovića.

Za njega je stigla ponuda od AEK-a i to od 3 miliona eura. Dinamo ju je danas odbio, ali Grci nisu htjeli tako lako odustati.

Ponudili su zatim 3.5 miliona eura, a Dinamo je ovu ponudu objeručke prihvatio i Ljubičić sutra putuje u Atinu gdje će potpisat ugovor.

Ljubičić više nije opcija na lijevom beku za Sergeja Jakirovića, a u veznom redu jednostavno nema mjesta za njega i odlučeno je da je ovo odlična prilika da se zaradi na njemu.

Oglasi

Nije igrao previše u posljednje vrijeme

Važno je to što se nije naigrao mnogo u posljednje vrijeme. Stigao je iz bečkog Rapida 2022. godije kao pojačanje u veznom redu.

Ipak, mnogo više je igrao na poziciji lijevog beka, ali sada su tu i Mauro Perković, ali i Takuya Ogiwara, te je Ljubičić pao u drugi plan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je riječ o vezom redu tu su isrped njega Mišić, Ademi, Baturina, Sučić i Bulat i bilo mu je jasno da mora ići.

Dinamo je Ljubičića platio 3 miliona eura, te je jasno da će barem tih pola miliona eura zarade imati na njemu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Nemojte lagati. Nitko, nikog nije prodao još.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi