Dobro poznaje Premijer ligu, a u Rijeci se nije naigrao

Plemići vrijedno rade u prelaznom roku

Zrinjski potvrdio transfer Čanađije, ali sprema se i novo pojačanje · Saznajemo

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski je potvrdio novi odlazak. Naime, Dario Čanadžija će karijeru nastaviti u Grčkoj.

HŠK Zrinjski je potvrdio novi odlazak. Naime, Dario Čanađija će karijeru nastaviti u Grčkoj.

Zrinjski je to potvrdio putem zvanične stranice, a Čanađiju očekuje borba za opstanak, dok se u redovima Plemića borio za trofeje.

"Dario Čanađija više nije igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 29-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u grčkom klubu Kifisia FC.
Čanađija je u Mostar stigao u ljetnom prijelaznom roku, službeni debi upisao je u trijumfu protiv armenskog Urartua (1:0), a u prvom dijelu sezone nastupio je u 31 utakmici.

Dariju se zahvaljujemo na profesionalnom odnosu te mu želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere", stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Istovremeno, SportSport saznaje da u Mostar stiže Silvio Ilinković. Ilinković je već nastupao za Zrinjski, a sada je član Rijeke. Nije se naigrao u HNL-u, te će sada ponovo put Mostara. Da li se radi o posudbi ili raskidu ugovora u Rijeci, nije poznato.

Ilinković je bio mladi reprezentativac BiH, ali nedavno je odlučio da se promijeni reprezentaciju, odnosno nije se odazvao pozivu selektoru mladih Zmajeva Igoru Jankoviću.

U Rijeci je u prvom dijelu sezone upisao tek pet nastupa, da bi u dva meča nastavka sezone bio na klupi protiv Gorice i Hajduka, te nije dobio šansu.

U našoj zemlji nastupao je i za Posušje, te Široki Brijeg.

Podsjetimo, Zrinjski je jučer potvrdio najveći transfer u historiji kluba. Stipe Radić je potpisao za danski Viborg i nakon samo pola godine napustio Mostar.

Za 550.000 eura Radić je napustio Zrinjski što je iz finanskog ugla gledanja najveći izlazni transfer u historiji Plemića. O svemu je pisao i čuveni transfer guru Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski će novac podijeliti sa Radićevim prethodnim klubom, Fortunom Sittard te će aktuelnom prvaku BiH pripasti cifra između 250.000 i 300.000 eura.

Prema svemu sudeći u Mostaru poslije odlaska Radića i Čanadžije više neće biti odlazaka, a dolaskom Ilinkovića, te defanzivca Tonija Šunjića i rubrika 'dolasci' bi trebala biti zaključana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.