Sa Koševa stigao u Zrinjski, a sada će na posudbu u redove drugog premijerligaša
Šutković brani jedanaesterac u duelu juniora Sarajeva i Rukha iz Ukrajine

Danas se priključuje novim saigračima

Sa Koševa stigao u Zrinjski, a sada će na posudbu u redove drugog premijerligaša · Saznajemo

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski je prije par dana završio veoma zanimljiv transfer.

U Mostar je stigao bivši golman FK Sarajevo Arman Šutković, te potpisao do 2027. godine. Šutković je stigao kao junior, a potpisao je ugovor do 2027. godine.

"Arman Šutković novi je vratar HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja s U19 reprezentativcem Bosne i Hercegovine dogovorena je do 31.05.2027. godine. Armane, dobrodošao", objavili su iz mostarskog kluba.

Ipak, Šutković se neće dugo zadržati u Mostaru, jer već danas se priključuje drugom premijerligašu. Zrinjski i GOŠK su postigli dogovor da se mladi golman priključi Gabeljanima i bori za 'jedinicu'.

Trenutno, GOŠK u svom kadru kada su golmani u pitanju ima iskusnog Adnana Bobića, te mladog Filipa Vasilja. Sada će konkurenciju pojačati Šutković i biće zanimljivo vidjeti ko će stati na gol Gabeljana u borbi za opstanak u nastavku sezone..

Oglasi

Šutković je prošao sve omladinske selekcije FK Sarajevo i vjeruje da će sada dobiti i seniorske minute. Teško je to mogao odmah očekivati u Zrinjskom, pa se odlučio za GOŠK, a posudba će trajati do ljeta.

Podsjetimo, Zrinjski je jučer objavio i još jednu veoma važnu vijest. Sjajni stoperski dvojac Hrvoje Barišić i Slobodan Jakovljević se vraća u pogon i svi su svjesni koliko oni znače Plemićima.

Barišić je nakon kardiološkog zahvata bio van terena oko tri mjeseca, a sada je na pravom putu da zauzme mjesto u startnoj postavi.

Isto se odnosi i na Jakovljevića koji imao određenih problema sa povredom, ali se očekuje da bude spreman za prvih 11 Željka Petrovića, te nastavak borbe Mostaraca za titulu prvaka.

Inače, naredna provjera za Zrinjski je Adria Cup. Plemići će u Šibeniku u subotu odigrati dva meča u jednom danu. Razlika u odnosu na klasične susret je što će se mečevi protiv Šibenika i Austrije Klagenfut igrati dva puta po 30 minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada su Plemići savladali Sesvete i Croatiju Zmijavce, a drugi dio sezone otvorit će Kup utakmicom protiv FK Slavija. Sedam dana kasnije na megdan će Željezničaru na sigurno prepunoj Grbavici. Zrinjski nakon prvog dijela sezone zaostaje za banjalučkim Borcem sedam bodova.

Da li je realno da stignu Banjalučane i ponovo slave naslov prvaka, svakako će pokazati vrijeme.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Nije stigao sa Koseva nego je stigao kao slobodan igrac jer je sa Koseva otjeran zbog nediscipline
1 0
Dječija priča.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi