FOTO: T. Hebib

Pripremna utakmica

Željezničar u finišu utakmice slomio otpor Romanije

Haris Zilić

Na pomoćnom terenu stadiona Grbavica po lijepom vremenu pripremnu utakmicu odigrali su FK Željezničar i član Prve lige RS FK Romanija sa Pala. Konačan rezultat je glasio 2:0 za Željezničar.

Prvo uzbuđenje pred golom Romanije u šestoj minuti, Bismark je pao u šesanestercu, ali sudija je samo siganlizirao da se igra nastavi.

U desetoj minut opasnost pred golom Romanije nakon kornera, ali Kosorić otklanja opanost. Inače Aleksandar Kosorić bivši fudbaler Željezničara vratio se da karijeru završi u Romaniji. Minut kasnije dobra prilika za domaće preko Krpića.

Velika prilika za Romaniju u 31. minuti. Napadač tim sa Pala je izašao sam na golmana Željezničara, ali Muftić spašava domaćine, mogla je Romanija povesti 0:1. Dvije minute kasnije uzvraća Ovčina, golman tima sa Pala se istakao.

U finišu prvog poluvremena velika šansa za Željezničar, Amoah sjajno prošao, vratio loptu do Bismarka, ali novi napadač Željezničara šutira pored gola iz dobre pozicije.

Drugo poluvrijeme krenulo je ofanzivnom igrom s obje strane. Prvo prijete gosti u 47. minuti, blokirao je Cocalić, nakon toga dvije dobre za Željezničar preko Drlje i Amoaha, ostalo je 0:0.

U 60. minuti mat pozicija za Ocčinu, velika je to bila šansa za Željezničar, ali golman Romanije još jednom na visini zadatka. Haračić je pokušao u 73. minuti, prije njega i Jaiteh, ali bez promjene rezultata.

Nevjerovatno šta nisu iskoristili igrači Željezničara u 76. minuti utakmice. Haračić je sjajno prošao namjestio loptu Mekiću čiji je udarac blokiran, a zatim ni Radovac nije uspio loptu ubaciti u mrežu Romanije.

Ipak pogodak u 79. minuti. Drljo je ubacio, a Cocalić šutirao glavom i pogodio za vodstvo Željezničara od 1:0. Četiri minute kasnije 2:0 za Željezničar, strijelac je bio Mekić i to je bio konačan rezultat današnje utakmice.

Pripremna utakmica:

Željezničar - Romanija Pale 2:0

Željezničar je počeo u sastavu: Muftić, Mijić, Cocalić, Radinović, Ovčina, Jaiteh, Hiroš, Drljo, Bismark, Amoah, Krpić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.