Plavi tragaju za pojačanjima: Koliko su blizu Dujmović i Sivac, ko je bolja opcija za lijevog beka?
Sivac je danas bio na treningu Čelika

Sutra meč sa Romanijom

Plavi tragaju za pojačanjima: Koliko su blizu Dujmović i Sivac, ko je bolja opcija za lijevog beka? · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Željezničara jutros su odradili prvi današnji trening, a uskoro će i drugi. Kako je SportSport i najavio, golman Ajdin Mulalić će na posudbu u Sloveniju, ali sada se javio problem za Plave.

Od dolaska Filipa Dujmovića prema svemu sudeći neće biti ništa. Dujmović je danas potvrdio za SportSport da je postojala opcija dolaska na Grbavicu, ali da sada vjerovatno se to neće desiti.

Mladi golman je slobodan, a navodno je zapelo u pregovorima menadžera i FK Željezničar. Plavi od golmana sada imaju Vedada Muftića koji je bio prva opcija u prvom dijelu sezone, a tu je i talentovani Adel Duškaj koji ima pravo nastupa i za juniorsku selekciju.

Ko će doći do početka sezone i pojačati Plave na golmanskoj poziciji, ostaje da se vidi.

Od novajlija sa Plavima se povezuje i desni bek Eldar Sivac, član zeničkog Čelika. Sivca dobro poznaje trener u stručnom štabu FK Željezničar Nermin Šabić, jer je Sivac počeo u Šabićevoj školi fudbala Tempo Sport.

Desni bek se danas pojavio na treningu Čelika, te od transfera prema svemu sudeći nema ništa, iako je postojala želja Željezničara, ali i samog nogometaša da se pronađe zajednički jezik. Sivac ima važeći ugovor sa Čelikom, a u prvom dijelu sezone upisao je 14 nastupa uz dvije asistencije u Prvoj ligi FBiH.

Oglasi

Plavi bi se mogli pojačati dodatno i na poziciji lijevog beka, a navodno su u igri dva imena. Radi se o Josipu Tomaševiću i Antoniju Paviću.

Tomašević je dijete Hajduka, a nastupao je i za RNK Split, te Dugopolje, Cibaliju, ali i Lokomotiv Plovdiv te ga poznaje Bruno Akrapović, novi trener Željezničara.

Posljednji angažman imao je u Grčkoj, ali u drugoj ligi te zemlje u klubu Anag. Karditsas.

Druga opcija je Antonio Pavić. Pavić je nedavno napustio Poljsku, tačnije Zaglebie Sosnowiec.

U našoj zemlji nastupao je već za FK Željezničar i FK Velež, te je ostao u lijepom sjećanju navijača ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Željezničar je upisao 47 nastupa uz osam asistencija, dok je dres Veleža nosio devet puta. Nastupao je i za Gziru sa Malte, te makedonsku Shkendiju, ali i Istru, odakle je i stigao u Željezničar 2018. godine.

Podsjetimo, FK Željezničar sutra igra prijateljski meč protiv FK Romanija za koju nastupa bivši kapiten kluba sa Grbavice Aleksandar Kosorić. Meč se igra na pomoćnom terenu Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sad bez zahebancije,nije mi jasno da igraju sa ekipama kao Medugorje,Neretvanac,Romanija nizerazredne ekipe koje nemogu pokazati trenutni kvalitet i koliko se moze u Prvenstvu,a prvo kolo dolazi Zrinjski.Zar nisu u Prijateljskim mogli naci jacu ekipu nekog iz PL ili okolnih liga jakog protivnika pa da vide na cemu su.Neznam sta kontaju ali vrlo zahebano
5 0
limvotemirvah
Ponovo se Zeljkan razbacuje parama. Pojacanjima se daju plate od 10-15 milja, podebljavaju se ugovori ostalim. Na kraju ako uspiju nekako opstati u ligi, a nadam se da nece, iduce sezone ide opet sergija i help Zeljkan pliz. Bahati, jadni skretnicari. Kad cete vise nauciti: ne trosi pare koje nemas.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi