Ajdin Mulalić napustio Željezničar, do kraja sezone na posudbi u Sloveniji

Na Grbavici se nije naigrao

Ajdin Mulalić napustio Željezničar, do kraja sezone na posudbi u Sloveniji · Zvanično

Endin Čaušević

Kako je SportSport najavio Ajdin Mulalić napustio je FK Željezničar i otišao na posudbu do kraja sezone što je klub s Grbavice jutros i zvanično potvrdio.

Igrači Željezničara spremaju se punom parom za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u proljetnjem dijelu pokušat će popraviti veoma loš utisak iz prvog dijela prvenstva.

Očekivano je u redovima sarajevskog kluba došlo do promjena kada je u pitanju igrački kadar i čini se da isti još uvijek nije kompletiran.

Iz Željezničara će prema svemu sudeći biti još odlazaka do kraja prelaznog roka, a kako je SportSport najavio kofere je spakovao i Ajdin Mulalić koji će do kraja sezone igrati na posudbi u Sloveniji.

Željezničar je na zvaničnoj stranici jutros poručio da je Mulalić otišao na posudbu, te da će do kraja sezone braniti za NK Rogaška.

Oglasi

"Ajdin Mulalić će do kraja sezone boraviti na posudbi u NK Rogaška. Mulalić je ove sezone branio za Želju na četiri utakmice, a ugovor sa Plavima ima do ljeta 2025. godine. Rogaška je trenutno 10. na tabeli slovenske Prve Lige", saopštio je Željezničar.

Ovaj 29-godišnji golman nije mnogo dobio šansu u Željezničaru, te je u prvom dijelu sezone upisao tek četiri nastupa, a većinom je to bilo u Evropi dok u Premijer ligi uopšte nije ni branio.

Mulalić je u Željezničar stigao proteklog ljeta kao slobodan igrač nakon što je prethodnih šest godina proveo u Domžalama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponikao je u Vitezu iz kojeg je kao omladinac otišao u Domžale, a u karijeri je još branio za Zarica Kranj i ND Ilirija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Zeljkan da ovome platu 7 milja, momak presjedi polusezonu i ode na posudbu. Zasto novinari ne pisu o enormnom trosenju para i promasajima Zeljkana? Sarajevo i Ismir Mirvic su vam trn u oku!!!
1 0
DOKTOR_GAZ_
Rodio se..a i osjetit ce kako je PRIMITI PLATU REDOVNO..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi