Stigli su Brkić i Hadžikadunić, sa ekipom trenira i Begić

Mušija se sutra obraća javnosti, očekuje ga najteži izazov otkako je u bh. nogometu

Samir Mlaćo

Mensur Mušija se i zvanično vratio u FK Mladost Doboj Kakanj.

Pod palicom Mušije FK Mladost je bio stabilan premijerligaš, mamac za brojne nogometaše i trenere, ali zbog nedobijanja licence od strane NS BiH ova sportska priča bukvalno je nestala.

Mladost je ispala u niži rang, te je i sada u Prvoj ligi FBiH, ali u veoma teškoj situaciji. Vodi bitku za opstanak, no dolaskom Mušije mnoge stvari su se popravile.

Mušija će se sutra obratiti javnosti, te je najavljena i sama press konferencija sa početkom u 12 sati.

"Zadovoljstvo nam je pozvati vas na press konferenciju FK Mladost Doboj Kakanj na kojoj će se predstaviti novi/stari Predsjednik Upravnog odbora Mensru Mušija i novi članovi UO, Meldina Ugarak i Amar Mušija, izabrani na posljednjoj Skupštini kluba.

Tom prilikom bit će iznesen i Plan rada i trenutne aktivnosti u cilju unapređenja uslova rada i postizanja rezultata u narednom periodu. Povratak g. Mušija u FK Mladost Doboj donosi optimizam u sam klub ali i lokalnu zajednicu koja čvrsto vjeruje u uspjeh ovog malog tima koji je kroz protekli period u više navrata dokazao da ima potencijal da bude u rangu drugih velikih bh. klubova", stoji u pozivu FK Mladost Doboj Kakanj.

Kada je igrački kadar u pitanju, između ostalih u Doboj Kakanj se vratio iskusni Goran Brkić. Brkić je u Premijer ligi nastupao za Mladost i vjeruje da će se klup spasiti ove sezone, a zatim konkurisati za borbu u Premijer ligu.

Mušija me nazvao i nisam mnogo razmišljao. Dolazim sa puno emocija i optimizma", naveo je Brkić nedavno za SportSport te dodao.

"Želim dati svoj doprinos i da budem dio u ponovnom stvaranju jake Mladosti, onakve kakvu je i pamtim. Radujem se igranju pred Crvenom Legijom, znam koliko ti ljudi vole svoj klub i koliko im znači svaki uspjeh".

Pored njega stigao je i Elmin Hadžikadunić, ponajbolja 'desetka' lige. Hadžikadunić je imao skoro završen transfer u NK Zvijezda Gradačac, ali kada je uslijedio poziv Mušije, nije se dvoumio.

Stigao je u Mladost i potpisao ugovor, te nema sumnje da će biti veliko pojačanje. Hadžikadunić ima bogato iskustvo u drugom rangu bh. nogometa i sigurno ako bude 'pravi' da će biti veliko pojačanje za Dobojlije.

Sa FK Mladost trenira i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Amar Begić. Begić je posljednji angažan imao u Gruziji, iako je i iza FK Borac, te u Mladosti bio ponajbolji igrač. Da li je realno da polusezonu ostane u Mladosti, ostaje da se vidi u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je trenerska pozicija u pitanju, za mjesto glavnog trenera imenovan je Damir Gradaščević. On je do sada bio pomoćnik u stručnom štabu FK Mladost, a radio je i u NK Stupčanica, NK Bosna Visoko, te NK Ilijaš, kao i FK Željezničar, te FK Olimpik.

Mladost je na posljednjem mjestu sa 11 osvojenih bodova, koliko imaju i FK Rudar Kakanj, te NK TOŠK. NK Zvijezda ima 12, a NK Jedinstvo 15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.