Brkić iz BiH dobio poziv kojem nije mogao reći 'ne': "Dolazim sa puno emocija i optimizma"
Brkić iz perioda dok je nosio dres FK Tuzla City

Navijače ga pamte po lijepom, a on je sada napravio i pomalo neočekivan potez

Brkić iz BiH dobio poziv kojem nije mogao reći 'ne': "Dolazim sa puno emocija i optimizma"

Samir Mlaćo

Povratak Mensura Mušije jasno će značiti bolje dane za FK Mladost Doboj Kakanj. Dobojlije su u žestokoj borbi za opstanak u Prvoj ligi FBiH, ali samo oni koji ne poznaju Mušiju, mogu povjerovati da će se on predati.

Mušija se još uvijek nije zvanično oglašavao po povratku na čelo nekadašnjeg premijerligaša, iako je uvijek bio klubu na raspolaganju, pa se to i ne može nazvati 'pravim' povratkom.

Ipak, posao već vrijedno radi, a sada je spremio pravog kapitalca u svoje redove. Radi se o iskusnom Goranu Brkiću kojeg navijači Mladosti itekako po lijepom pamte.

Brkić je za Mladost nastupao u Premijer ligi naše zemlje, bio ponajbolji pojedinac u ekipi, a zatim je u našoj zemlji nosio i dres FK Tuzla City te FK Borac Banja Luka. Ima i inostrano iskustvo. Iz Mladosti je npr. napravio sjajan transfer u Olimpiju iz Ljubljane.

Posljednji klub mu je Dinamo Pančevo, a sada stiže upravo na poziv Mušije. Nije želio, ali ni mogao reći 'ne' 32-godišnji vezista. Potvrdio je to za SportSport.

"Danas sam tamo, pa sve završavamo. Treba pomoći klubu i tim ljudima i sada kada nije lako. Uvijek sam vjerovao da ću se jednom vratiti u Mladost, stvarno imam prelijepa iskustva iz Doboj Kaknja. Bio sam tamo prelijepo primljen, sa svima sam imao prelijep odnos i samo imam riječi hvale za ljude u klubu, navijače, saigrače...

Oglasi

Brkić iz perioda dok je nosio dres FK Mladost Doboj Kakanj                                                                                                                                                               

Mušija me nazvao i nisam mnogo razmišljao. Dolazim sa puno emocija i optimizma", naveo je Brkić za SportSport.

Vjeruje da za klub dolaze bolje dani, ali svjestan je i sadašnje situacije.

"Želim dati svoj doprinos i da budem dio u ponovnom stvaranju jake Mladosti, onakve kakvu je i pamtim. Radujem se igranju pred Crvenom Legijom, znam koliko ti ljudi vole svoj klub i koliko im znači svaki uspjeh".

Mladost je u Premijer ligi bila 'mamac' za brojne nogometaše. Mušija je uvijek ispoštovao sve dogovore, igranje Premijer lige je za svakoga izazov, a sredina izrazito 'pitoma'. Brkić je dokaz da u nogometu još postoje i neke druge vrijednosti, da treba ruku pružiti i kada je drugoj strani teško.

"Mislim da sam bio za primjer svojim igrama i načinom kako sam otišao, a sada isto tako povratkom na neki nači želim da pokažem kako se može i na taj način vratiti i odužiti klubu, te pokazati zahvalnost svim tim ljudima te samom klubu", dodao je Brkić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost je prvi dio sezone okončala na posljednjem mjestu sa 11 osvojenih bodova, koliko imaju i komšijski Rudar te NK TOŠK. Nije poznato koliko će timova u niži rang, no jasno je da Dobojlije moraju od prvog kola nastavka sezone krenuti ka sigurnoj zoni.

Sigurno se očekuje još kvalitetnih pojačanja, a klub je jučer potvrdio rastanak sa Vladimirom Grahovcem, a ranije sa Marcelom Kurevijom. Na pripremama sa FK Sarajevo je mladi golman Sanin Mušija, no on će do ljeta sigurno ostati u Mladosti.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi