Na Pecari se baš nije proslavio

Putem društvenih mreža potvrdio da odlazi nakon čak 16 godina

Sa Hajdukom napravio čudo, stigao u Premijer ligu, a sada objavio bolan rastanak

Samir Mlaćo

Marijan Budimir je svojevremeno bio nazivan Hajdukovim trenerom za velike stvari.

Budimir je sa juniorima Splićana osvojio naslov prvaka, a zatim u Ligi prvaka u omladince stigao do finala.

Savladao je Manchester City, Borussiju Dortmund, Milan, no posljednju prepreku nije mogao. Bolji je bio nizozemski Alkmaar, a zatim je Hajduk na osnovu saradnje odlučio Budimira poslati u Premijer ligu BiH.

Stigao je Budimir u Široki Brijeg, sjajno krenuo u sezonu, ali stigla je onda velika kriza rezultata.

Na kraju polusezone klub je ostavio na šestoj poziciji, na Pecari nisu bili zadovoljni, te se Budimir vratio u Hajduk.

Nije dobio novu poziciju, iako je to možda očekivao, pa je dogovoren sporazumni raskid saaradnje. Sigurno da teška srca odlazi sa Poljuda, a od kluba se oprostio sa profila supruge Vesne. Bio je igrač, a kasnije i trener Hajduka, skoro pola života je proveo na Poljudu.

"Od danas se sporazumno prekida moja suradnja sa HNK Hajduk.

U Hajduku sam proveo 8 godina kao igrač u omladinskoj školi te 8 godina kao trener, skoro pola života. HNK Hajduk je institucija i za nas ogromna ljubav.

Pružio mi je priliku raditi ono što najviše volim i najbolje znam,nadam se da sam mu se radom i rezultatima bar malo odužio.

Hvala i doviđenja svim radnicima na terenu, čistačicama, oružarima, djelatnicima, kolegama trenerima,igračima koje sam trenirao, direktorima, predsjednicima, upravama. Na samom vrhu hvala i doviđenja navijačima. Navijači su snaga i pokretač ovoga kluba.

Nikada neću zaboraviti Manchester City, Dortmund, Ženevu, to veselje, radost i vjeru u Hajduk kakvog bi svi željeli.
Naravno i 2 dočeka u Splitu, na stadionu i na Rivi. Osjećao sam se tako sretno, ponosno i spunjeno", napisao je između ostalog Budimir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budimir sada kreće u nove izazove, a trenutni šef struke prvog tima HNK Hajduk je Mislav Karoglan, dok je jedan od pomoćnika bivši trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

Hajduk je trenutno na drugom mjestu HNL-a sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Rijeka, a upravo je proteklog vikenda poražen od Rijeke na Poljudu 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.