Očaj na Maksimiru: Hajdukovci će kolutati očima kad vide ko stiže u Dinamo
Spremaju li Modri odgovor za dovođenje Brekala? Foto: Cropix

Sprema se iznenađujući transfer

Očaj na Maksimiru: Hajdukovci će kolutati očima kad vide ko stiže u Dinamo

Admin Čaušević

Dinamu mnogo toga ne e ide po planu. U administrativnom sektoru je dosta turbulencija koje se sigurno primijete na terenu. Sada Modri nemaju sreće ni sa transferima pošto su ostali bez planiranog pojačanja. 

Koffi Kouao neće biti novo pojačanje Dinama, tako tvrde pouzdana 24 sata. Fudbaler iz Obale Slonovače nije prošao ljekarski pregled i neće stići na Maksimir.

Ovaj 25-godišnji desni bek je imao određenih problema sa hrskavicom koljena te nakon ljekarskog pregleda nije stiglo zeleno svjetlo za njegov transfer.

Upravo iz tog razloga na Maksimiru nemaju previše vremena za čekanje te moraju odmah reagovati i tražiti drugog desnog beka.

Prema pisanju zagrebačkih medija izbor je pao na Frana Tudora, desnog bočnog kojeg itekako dobro pamte navijači Hajduka.

Oglasi

Zagrepčanin je četiri godine bio član Hajduka, a za splitske bijele je skupio 139 nastupa uz 18 postignutih golova i pristalice Bijelih su ga dobro zapamtile.

Trenutno je član poljskog Rakowa gdje nosi i kapitensku traku, a njegov eventualni dolazak na Maksimir uopšte neće biti jeftina opcija za najuspješniji hrvatski klub.

S obzirom da ima važeći ugovor s Poljacima te sigurno mjesto u ekipi Modri bi morali izdvojiti najmanje dva miliona eura što nije bezazlen iznos.

Fran Tudor je na meti Dinama

Da li je dovođenje Tudora svojevrsni odgovor Hajduku na angažovanje Josipa Brekala teško je reći, ali sigurno će i mnogi Hajdukovci ostati iznenađeni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Kouao nije prvi igrač koji je ove sezone pao na ljekarskom pregledu u Dinamu. Isto se desilo i u ljetnom prijelaznom roku sa 20-godišnjim Alžircem Yacineom Titraouijem.

Dinamu na proljeće slijedi velika borba za titulu prvaka Hrvatske, pošto je vidljivo da kaskaju za Rijekom i Dinamom. Svaki pogrešan transfer bi mogao biti skupo plaćen, pa nije čudo zašto u Maksimiru dva puta sječu, a jednom režu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

to_je_tako
Nije on nikakav odgovor Hajduku, jer to nije nit iz omladinske skole nit ista slicno. Dosao kao i svaki drugi u Hajduk i otisao. Neka ide gdje god hoce.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi