Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo uskoro očekuje dvomeč sa Betisom

Jakirović je morao bolan potez napraviti Ademiju

Samir Mlaćo

Dok se bori za prvaka sa Rijekom i Hajdukom, GNK Dinamo istovremeno mora misliti i na evropske izazove.

Modri 15. februara igraju prvi meč šesnaestine finala Konferencijske lige protiv španskog Betisa, dok je revanš sedam dana kasnije u Zagrebu. Iz Dinama su do sinoć morali poslati spisak igrača za nokaut fazu, a na spisku može biti najviše 25 igrača.

Na A listu moguće je dodati tri nova igrača, a postoji i B lista, no na njoj su igrači rođeni nakon 1. januara 2002. godine.

Jakirović se takao našao na mukama, a u igri za tri navedena mjesta bili su Arijan Ademi, Arber Hoxha, te Takuya Ogiwara, Theopile Catherine i Fran Brodić.

Na kraju se trener Dinama odlučio za Hoxhu i Ogiwaru, dva igrača koji su stigli ove zime, te defanzivca Catherinea koji je bio u Dinamu, a zatim je ostao bez kluba, no Modri su ga odlučili ponovo vratiti na Maksimir.

Za evropske nastupe tako je zvanično otpao kapiten Arijan Ademi. Ademi se vratio u Dinamo iz Kine, te je već bio spreman spisak za evropske izazove, a šansu neće dobiti ni naknadno.

Ademi je imao ugovor sa Beijing Guoanom do 31. decembra 2025. godine, ali je pronašao način da dogovori raskid ugovora i u septembru prošle godine se vratio na Maksimir.

Vrijednost Arijana Ademija procjenjuje se na oko 2.5 miliona eura. Za reprezentaciju Makedonije odigrao je 29 utakmica u svojoj karijeri, a postigao je četiri gola.

U karijeri je još igrao za Šibenik, a u Dinamu ga svi jako cijene zbog sjajnih partija koje je pružao.

Ipak, sada će biti fokusiran na prvenstvo gdje Dinamo zaostaje četiri boda za Rijekom i Hajdukom, ali ima i utakmicu manje. Modri su prvi zaostali meč poraženi od Lokomotive sa čak 3:0, što je donijelo nove turbulencije u klubu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ipak, Hajduk je poražen od Rijeke što je vratilo nadu Dinamu i sada je sve otvoreno. U ovom kolu Modri dočekuju Goricu, a Rijeka Istru.

Hajduk danas gostuje Osijeku i biće to veliki derbi te novi težak ispit za Splićane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti