FIFA 24 sata nakon završeno prijelaznog roka dozvolila transfer koji će uzdrmati Dinamo!
Foto: Goran Mehkek / Cropix

Odluka koja se ne dešava često

FIFA 24 sata nakon završeno prijelaznog roka dozvolila transfer koji će uzdrmati Dinamo!

Admin Čaušević

Prijelazni rok u Ligama petice je završen u četvrtak, a 24 sata kasnije FIFA je dozvolila realizaciju transfera s kojim sigurno neće biti zadovoljni u zagrebačkom Dinamu.

Nakon napetog iščekivanja, Pablo Fornals konačno je postao fudbaler Betisa. FIFA je nakon provjere u svojim uredima u Zürichu dopustila da veznjak napusti West Ham i postane novi član Andalužana.

Predstavnici West Hama su prilikom unosa podataka o transferu u TMS (Transfer Matching System), odlučila odobriti transfer prema kojem Španac postaje novi član Betisa.

Tom prilikom je dogovoren i ugovor na pet i pol sezona, do sredine 2029. godine, a Betis će Čekićarima platiti osam miliona eura.

Njegovo dovođenje je želja trenera Manuela Pellegrinija koji je već angažovao bivšeg igrača Malage i Villarreala dok je sjedio na klupi West Hama.

Oglasi

Njegov prvobitni ugovor isticao je na kraju sezone, ali je londonski klub primijenio klauzulu koja mu je dopustila produženje do juna 2025.

Stoga je Betis morao napraviti veći izdatak kako bi dobio usluge fudbalera kojeg je želio već duže vrijeme, a na kraju ga je i dobio uz pomoć FIFA-e.

Prilikom prijave transfera kod FIFA West Ham je napravio nekoliko grešaka, ali je svejedno stiglo zeleno svjetlo da posao može biti ozvaničen.

Fornals će u nekoliko sljedećih sati doputovati u Sevilju, a nakon što prođe uobičajene medicinske testove, bit će predstavljen kao novi igrač Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema najavama španskih medija Fornals će sigurno biti prijavljen za mečeve Konferencijske lige, takmičenje koje je ovaj fudbaler osvojio prošle sezone sa Čekićarima.

Podsjećanja radi, Betis će u prvoj funti nokaut faze Konferencijske lige za rivala imati Dinamo i Modrim sigurno neće biti drago što je ovaj transfer potvrđen sa 24 sata zakašnjenja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze_ono_na
A jeste zapeli s debilnim naslovima oko Dinama, eto bez ovoga bi Betis bio bez sansi sigurno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi