Hiroš postiže pogodak na jučerašnoj utakmici

Plavi su jučer imali žestok okršaj sa timom iz Srbije

Akrapović lakše diše, do Zrinjskog još dvije utakmice

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

FK Željezničar je jučer upisao novu pobjedu na pripremma u Međugorju, a Plavi su ovaj put nadigrali OFK Vršac. Bilo je 2:1 za Plave. Pobjedonosni pogodak postigao je Antonio Pavić u posljednjim minutama meča.

FK Željezničar je jučer upisao novu pobjedu na pripremma u Međugorju, a Plavi su ovaj put nadigrali OFK Vršac. Bilo je 2:1 za Plave. Pobjedonosni pogodak postigao je Antonio Pavić u posljednjim minutama meča.

Treba istaći da je meč donio dosta uzbuđenja, ali i dosta grube igre, pa su Andrija Drljo i Sulejman Krpić vrlo rano morali napustiti igru. Krpić je završio na klupi sa povezom oko glave, dok je Drljo udario u zid iza gola i svi su na trenutak zastali u Međugorju uz nevjericu.

Drljo se 'spasio' rukom teže povrede, ali ovaj dvojac će brzo biti u pogonu sa ekipom. Lakšu povredu zadobio je i Nedim Mekić što su i potvrdili iz FK Željezničar.

"Sulejman Krpić je na današnjem susretu sa Vršcem doživio povredu arkade, dok je Andrija Drljo povrijedio zglob ruke. Oba fudbalera se osjećaju dobro i sutra će trenirati prema planu.

Nedim Mekić je istegao medijalni kolateralni ligament, te će narednih nekoliko dana trenirati odvojeno od ekipe", saopštili su iz FK Željezničar sinoć.

Željezničar u srijedu igra novi pripremni meč, a rival je FK Klis. Bruno Akrapović je najavio da će minutažu u navedenom meču dobiti igrači sa manjom minutažom. Dotakao se i grube igre rivala iz Srbije.

"Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda krenemo da igramo. Imali smo lošu fazu tih prvih desetak minuta i to je unijelo nervozu koju smo kasnije popravili.

Drugo poluvrijeme neke promjene. Rekao sam momcima da na grubu igru moramo odgovoriti grubom igrom. Protiv Klisa će dobiti momci iz drugog plana i ovi povrijeđeni igrači", rekao je Akrapović.

"Htjeli smo da podignemo fizičku spremu i da taktički radimo na nekim stvarim. Moramo da budemo budni od prve minute. Ide sezona, imamo prijateljsku protiv Klisa i generalku. Nemamo mnogo vremena, ali ovo što smo napravili do sada je ok", dodao je trener Željezničara.

Plavi će nakon Klisa odigrati i generalku, no protivnik još uvijek nije određen. Zatim počinju pripreme za HŠK Zrinjski, a već je poznato da se taj meč igra u subotu 17.02. od 16 sati.

Sigurno da se očekuje ispunjena Grbavica, a navijači su svakako poželjeli utakmica Premijer liga. Zrinjski kao aktuelni prvak je favorit, ali Željezničar je svjestan u kakvoj je situaciji i siugrno će tražiti prve bodove u drugom dijelu sezone.

Dubačkić potpisao raskid saradnje

Jučer je Dražen Dubačkić i zvanično raskinuo saradnju sa FK Željezničar. Dubačkić je stigao iz NK Stupčanica Olovo, a prema mišljenju mnogih nije dobio pravu šansu.

Dvije strane su jučer potpisale raskid saradnje, a defanzivac je već na pragu novog kluba. Kako saznajemo, to će biti jedan klub iz Srbije i uskoro se očekuje ozvaničenje saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.